Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Επιστροφή στην ανάπτυξη για τον μεταποιητικό κλάδο τον Σεπτέμβριο 2016 - Στις 51 μονάδες ο PMI

Ιταλία: Επιστροφή στην ανάπτυξη για τον μεταποιητικό κλάδο τον Σεπτέμβριο 2016 - Στις 51 μονάδες ο PMI
Οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 14 μηνών
Σε ρυθμούς ανάπτυξης επέστρεψε ο Μεταποιητικό κλάδος στην Ιταλία για τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα σημερινά (3/10) στοιχεία της Markit, δεχόμενος ώθηση κυρίως λόγω της ανόδου στις νέες παραγγελίες.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI βρέθηκε στις 51 μονάδες, έναντι συρρίκνωσης 49,8 μονάδων τον Αύγουστο, επιστρέφοντας σε ρυθμούς ανάπτυξης από τη χειρότερο επίδοση του κλάδου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Καθοριστικό ρόλο στην ανοδική πορεία του κλάδου διαδραμάτισε ο τομέας των νέων παραγγελιών, οι οποίες μέχρι τον Αύγουστο κατέγραφαν σταδιακή πτώση, ενώ ισχυρή ήταν και η άνοδος των νέων επιχειρήσεων.
Παράλληλα, ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας αυξήθηκε με ταχύτερους ρυθμούς, ωστόσο παρέμεινε σε μέτρια επίπεδα, ενώ παράλληλα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 14 μηνών.
«Ο Σεπτέμβρης ήταν καλύτερος μήνας για τους κατασκευαστές στην Ιταλία, ωστόσο η απόδοση του τρίτου τριμήνου ως σύνολο ήταν απογοητευτική, καθώς ο δείκτης PMI βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από την αρχή του 2015», σημειώνουν οι αναλυτές της Markit.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης