Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Μειώθηκε κατά 100 εκατ. ο αριθμός όσων ζουν υπό συνθήκες απόλυτης φτώχειας

Παγκόσμια Τράπεζα: Μειώθηκε κατά 100 εκατ. ο αριθμός όσων ζουν υπό συνθήκες απόλυτης φτώχειας
Περίπου 767 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν παγκοσμίως με λιγότερο από 1,90 δολάρια την ημέρα το 2013 αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα
Την εκτίμηση ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι ζουν υπό συνθήκες απόλυτης φτώχειας μειώθηκε κατά 100 και πλέον εκατομμύρια (12%) σε παγκόσμιο επίπεδο διατύπωσε η Παγκόσμια Τράπεζα.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε ότι 767 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζούσαν με λιγότερο από 1,90 δολάριο την ημέρα το 2013—το τελευταίο έτος για το οποίο έχει διαθέσιμα συνολικά στοιχεία - από 881 εκατομμύρια που ήταν το 2012, με τη μεγαλύτερη αύξηση των εισοδημάτων να καταγράφεται στην Ασία.
«Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλές χώρες συνέχισαν να μειώνουν τη φτώχεια και να τονώνουν τη γενική ευημερία σε μια εποχή που η παγκόσμια οικονομία είναι ληθαργική» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Βάσει των σχετικών στοιχείων, σε παγκόσμιο επίπεδο οι φτωχοί ήταν 1,1 δισεκατομμύριο λιγότεροι το 2013 από ό,τι το 1990, παρά την αύξηση του πληθυσμού ενώ όπως υπογραμμίζεται ο στόχος των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας ως το 2030 έχει έλθει πιο κοντά, αν και θα απαιτηθεί να μειωθούν περαιτέρω οι ανισότητες.
Οι εισοδηματικές ανισότητες διευρύνθηκαν την εικοσιπενταετία ως το 2013, υπογραμμίζει η Παγκόσμια Τράπεζα, αναφέροντας πως μεταξύ του 2008 και του 2013, τα εισοδήματα του πλουσιότερου 60% αυξήθηκαν ταχύτερα από αυτά του φτωχότερου 40% σε περίπου τις μισές από τις 84 χώρες για τις οποίες δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία.
Η Παγκόσμια Τράπεζα καλεί τις χώρες που πλήττονται περισσότερο να επενδύσουν κυρίως στην παιδική ηλικία, να εγγυηθούν την διεύρυνση της ιατρικής και φαρμακευτικής κάλυψης και να προσφέρουν βοήθεια σε ρευστό στους πιο φτωχούς πολίτες τους.
Το 50% και πλέον εξ όσων τελούν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας ζει στην υποσαχάρια Αφρική, ενώ το ένα τρίτο των φτωχότερων πολιτών του κόσμου ζει στη Νότια Ασία.
Στη μείωση της φτώχειας πρωτοστάτησαν χώρες της ανατολικής Ασίας και της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, κυρίως η Κίνα, η Ινδονησία και η Ινδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης