Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Κάτω από 50% η συμμετοχή αλλά... το 95% όσων ψήφισαν απέρριψαν τις ποσοστώσεις για τους μετανάστες

Ουγγαρία: Κάτω από 50% η συμμετοχή αλλά... το 95% όσων ψήφισαν απέρριψαν τις ποσοστώσεις για τους μετανάστες
Το 95% των ούγγρων τάχθηκαν κατά των ποσοστώσεων για τους πρόσφυγες - Πλήγμα για την ΕΕ
Σε επίπεδα ρεκόρ περίπου 95% των Ούγγρων απέρριψε τις ποσοστώσεις για τους μετανάστες που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ήταν κάτω από το όριο του 50% για την ψηφοφορία θέτοντας θέμα εγκυρότητα σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από think-tank Nezopont.
Η δημοσκόπηση, η οποία βασίζεται σε μια αντιπροσωπευτική έρευνα 1000 ατόμων ανέφερε ότι περίπου 3,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι απέρριψαν τις ποσοστώσεις, ενώ 168.000 ψηφοφόροι ψήφισαν "ναι".
Το δημοψήφισμα είναι ένα πλήγμα στις προσπάθειες των Ευρωπαίων ηγετών να επιδείξουν ενότητα μετά από μια ταραχώδη χρονιά.
Μετά τη χειρότερη κρίση των προσφύγων από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και το Brexit toy Ηνωμένου Βασιλείου η ΕΕ αντιμετωπίζει τώρα τώρα τον Ούγγρο πρωθυπουργό Orban και τον συντηρητικό πολωνό σύμμαχο του Γιάροσλαβ Καζίνσκι.
Σε αντίθεση με Μέρκελ, η οποία έχει υποστεί μια σειρά από πολιτικές ήττες, ο ούγγρος πρωθυπουργός έχει συνδέσει τη μετανάστευση με την τρομοκρατία.
Ο Orban έχει επίσης προειδοποιήσει ότι οι πρόσφυγες απειλούν τις τοπικές θέσεις εργασίας και ότι η χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης είναι σε κίνδυνο.
Ο Orban, έγινε πρωθυπουργός το 1998 και επέστρεψε στην εξουσία με μια σαρωτική νίκη το 2010.
Η εκλογή του έδωσε μια πλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο, η οποία επέτρεψε το κόμμα Fidesz να αλλάξει το σύνταγμα, να αποδυναμώσει τους ελέγχους και τις ισορροπίες στην εκτελεστική εξουσία.
Ο Orban εναντιώνεται στην προσφυγική κρίση, στην ΕΕ, τις παγκόσμιες εταιρείες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τάσσεται κατά τον ουγγρικής καταγωγής επενδυτή Τζορτζ Σόρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης