Τελευταία Νέα
Διεθνή

Welt am Sonntag: Υπέρ του δημοψηφίσματος Orban και κατά της πολιτικής Merkel ο Αυστριακός ΥΠΕΞ

Welt am Sonntag: Υπέρ του δημοψηφίσματος Orban και κατά της πολιτικής Merkel ο Αυστριακός ΥΠΕΞ
Δεν θα πρέπει να δημιουργούμε την εντύπωση ότι στην Ευρώπη υπάρχουν δυο κατηγορίες κρατών μελών
Υπέρμαχος της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban είναι ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Sebastian Kurz ο οποίο ζήτησε από όλους να μην καταδικάζουν την ουγγρική πολιτική.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag υπογραμμίζει πως «δεν θα πρέπει να δημιουργούμε την εντύπωση ότι στην Ευρώπη υπάρχουν δυο κατηγορίες κρατών μελών» προσθέτοντας ότι στην προσφυγική κρίση χώρες της κεντρικής Ευρώπης έκαναν το λάθος να θέλουν να επιβάλουν τις απόψεις τους στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
«Είναι επικίνδυνο όταν ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη δημιουργούν την εντύπωση ότι έχουν ένα ηθικό πλεονέκτημα έναντι άλλων χωρών μελών», όπως λέει.
Την ίδια ώρα ο αυστριακός πολιτικός επικρίνει για άλλη μια φορά με σφοδρότητα την πολιτική της γερμανίδας καγκελαρίου στο προσφυγικό και ειδικότερα την προαναγγελία της Merkel να δέχεται σύντομα η Γερμανία σε μηνιαία βάση μερικές εκατοντάδες προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία.
«Η πολιτική αυτή είναι λάθος», λέει ο Kurz.
Προφανώς ο στόχος είναι να ανακουφιστούν οι δυο μεσογειακές χώρες, εντούτοις επιτυγχάνεται το αντίθετο, σύμφωνα με τον αυστριακό υπ. Εξωτερικών.
Όπως υποστηρίζει, όσο οι μετανάστες έχουν την αίσθηση ότι αξίζει να κατευθύνονται προς Ελλάδα και Ιταλία επειδή στο τέλος θα καταλήξουν στην Γερμανία, «ενισχύεται η δράση των διακινητών και προκαλούνται νέα προσφυγικά ρεύματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης