Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frankfurter Allegemeine Zeitung: Προσεχώς η διαπραγμάτευση Deutsche bank με ΗΠΑ για τα 14 δισ

Frankfurter Allegemeine Zeitung: Προσεχώς η διαπραγμάτευση Deutsche bank με ΗΠΑ για τα 14 δισ
Η Deutsche bank θα διασωθεί μεν αλλά είναι προφανές ότι έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα στο γόητρο της.


Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Deutsche bank και του αμερικανικού υπουργείου δικαιοσύνης θα ξεκινήσουν προσεχώς αναφέρει η Frankfurter Allegemeine Zeitung, εξέλιξη που ανατρέπει… τις πληροφορίες της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου του 2016 που ανέφεραν ότι επίκειται συμβιβασμός ώστε το πρόστιμο να μειωθεί από 14 σε 5,6 δισεκ. ευρώ
Να σημειωθεί ότι η μετοχή της Deutsche bank εκτινάχθηκε +6,7% στα 11 ευρώ περίπου με την κεφαλαιοποίηση από 14 να αυξάνεται στα 16 δισεκ. όταν διέρρευσαν οι φήμες ότι έχει επέλθει συμβιβασμός με το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης για το πρόστιμο των 14 δισεκ.
Οι αμερικανοί επέβαλλαν πρόστιμο 14 δισεκ. για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τα subprime τα ενυπόθηκα δάνεια η Deutsche bank.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το τελευταίο διάστημα η μετοχή της Deutsche bank σημείωνε ιστορικά χαμηλά απόρροια υποτιμητικής κερδοσκοπίας.
Οι αναφορές του συμβιβασμού προκάλεσαν ανατιμητική κερδοσκοπία η μετοχή της Deutsche bank εκτινάχθηκε.
Όμως η FAZ υποστηρίζει ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία του αμερικανικού υπουργείου δικαιοσύνης και της Deutsche bank καθώς ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις.
Μάλιστα σχεδιάζεται ταξίδι της διοίκησης της Deutsche bank στις ΗΠΑ για να διευθετήσουν το ζήτημα του προστίμου.
Η πραγματικότητα είναι ότι όταν όλοι κατάλαβαν ότι η Deutsche bank κινδυνεύει ενεργοποιήθηκαν όλοι οι μηχανισμοί ώστε να εκτονώσουν την κατάσταση.
Να σημειωθεί ότι η Deutsche bank έχει δεχθεί μπαράζ ρευστοποιήσεων το έσχατο διάστημα η κεφαλαιοποίηση έφθασε έως τα 14 δισεκ. για μια τράπεζα με 1,8 τρισεκ. ενώ οι καταθέσεις ξεπερνούν τα 558 δισεκ. ευρώ εκ των οποίων τα 340 δισεκ. είναι καταθέσεις ιδιωτών.
Η Deutsche bank θα διασωθεί μεν αλλά είναι προφανές ότι έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα στο γόητρο της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης