Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Trump δεν πλήρωνε ομοσπονδιακούς φόρους για 18 χρόνια

Reuters: Ο Trump δεν πλήρωνε ομοσπονδιακούς φόρους για 18 χρόνια
Ο Trump δεν πλήρωνε ομοσπονδιακούς φόρους  επειδή είχε ζημίες 916 εκ. δολ. το 1995
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Donald Trump δήλωσε ζημιές 916 εκ. δολαρίων το 1995 στη φορολογική δήλωση εισοδήματος, γεγονός που χάρη στη μεγάλη έκπτωση φόρου του επέτρεψε να αποφύγει να πληρώσει ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος για τα επόμενα 18 χρόνια, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ρεπορτάζ των Νew York Times.
Η καμπάνια του Trump απάντησε στο ρεπορτάζ των New York Times, υποστηρίζοντας ότι απέκτησαν το επίμαχο φορολογικό έγγραφο παράνομα και ότι η εφημερίδα λειτουργεί σαν γραφείο τύπου της Hillary Clinton.
Οι New York Times υποστήριξαν ότι απέκτησαν τα φορολογικά αρχεία του Trump από το 1995 και έδειξαν ότι απολάμβανε μεγάλα φορολογικά προνόμια από οικονομικές συμφωνίες που εξελίχθηκαν άσχημα στις αρχές της δεκαετίας του 90.
Η εφημερίδα ισχυρίζεται επίσης ότι ειδικοί στα φορολογικά προσλήφθηκαν για να αναλύσουν τα αρχεία του Trump, λέγοντας ότι οι φορολογικοί κώδικες που είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί για τους πλούσιους, επέτρεψαν στον Trump να χρησιμοποιήσει τις ζημίες των 916 εκ. δολ. για να ακυρώσει αντίστοιχο ποσό από το φορολογητέο του εισόδημα για τα επόμενα 18 χρόνια.
Οι Times αναφέρουν και ότι παρά το γεγονός ότι το φορολογητέο εισόδημα του Trump για τα επόμενα χρόνια είναι ακόμα άγνωστο, τα 916 εκ. ζημιών είναι αρκετά για να "σβήσουν" πάνω από 50 εκ. δολάρια ετήσιων φόρων για 18 χρόνια.
Ο Trump αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα φορολογικά του αρχεία, σε αντίθεση με προηγούμενους υποψήφιους, υποστηρίζοντας ότι οι φόροι υπόκεινται σε ομοσπονδιακό έλεγχο.
Οι ειδικοί εξηγούν, ωστόσο, ότι αν επιθυμούσε θα μπορούσε να τα δημοσιοποιήσει.
"Ο Τrump είναι ένας εξαιρετικά καταρτισμένος επιχειρηματίας, που έχει ευθύνη για τις επιχειρήσεις, την οικογένειά του και τους υπαλλήλους του και δεν πληρώνει παραπάνω φόρους από αυτούς που νόμιμα απαιτούνται" ανέφερε η καμπάνια του υποψήφιου.
"Αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι ο Trump έχει πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε φόρους περιουσίας και ιδιοκτησίας, σε κρατικούς, υπαλληλικούς και ομοσπονδιακούς φόρους, πέρα από τις δωρεές που έχει κάνει" καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης