Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση 15χρονος μαθητής για τρομοκρατία στη Γαλλία

Liberation: Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση 15χρονος μαθητής για τρομοκρατία στη Γαλλία
Σχετιζόταν με τον Rachid Kassim, εγκέφαλο αρκετών επιθέσεων στη Γαλλία, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς στην τρομοκρατία
Ένας μαθητής 15 ετών συνελήφθη με την κατηγορία ότι σκόπευε να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση και προφυλακίστηκε το βράδυ της Παρασκευής 30/9, όπως αποκαλύπτει η Liberation, επικαλούμενη δικαστικές πηγές.
Συγκεκριμένα, κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματικές, τρομοκρατικές ενέργειες.
Ο έφηβος που μέχρι τώρα ήταν άγνωστος στις αρχές, συνελήφθη την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο σπίτι των γονιών του και τέθηκε υπό κράτηση για 48 ώρες, πριν παρουσιαστεί το πρωί της Παρασκευής 30/9 στο δικαστήριο.
"Υπήρχαν υποψίες ότι θα περνούσε στη δράση, αλλά ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι είχε εγκαταλείψει το σχέδιό του" ανέφερε στη γαλλική εφημερίδα μία πηγή από το δικαστικό ρεπορτάζ.
Ο ανήλικος ήταν στο δίκτυο Telegram, μαζί με τον Rachid Kassim, έναν Γάλλο τζιχαντιστή, ο οποίος έχει συλληφθεί για καθοδήγηση νέων μέσω του ίντερνετ από την ιρακο-συριακή ζώνη.
Είχε σχέση με έναν άλλον έφηβο, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 14 Σεπτέμβρη στο Παρίσι, σχετιζόταν επίσης με τον Kassim και ήταν ύποπτος για την προετοιμασία τρομοκρατικής δράσης.
Επί της ουσίας ο μαθητής είχε συχνή παρουσία στο Telegram, όπου γίνεται τζιχαντιστική προπαγάνδα, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες καμιά δεκαριά έφηβοι έχουν τεθεί υπό κράτηση για απειλές παρόμοιων επιθέσεων υπό την επίδραση της προπαγάνδας του Rachid Kassim.
Ο τελευταίος έχει φυλακιστεί γιατί εμπνεύστηκε τον τρόπο για να δολοφονηθούν αστυνομικοί στις 13 Ιουνίου και του δολοφονημένου ιερέα στις 26 Ιουλίου μέσα στην εκκλησία του.
Είχε επίσης καθοδηγήσει τις επιθέσεις γυναικών κομάντο, οι οποίες συνελήφθησαν στις αρχές Σεπτέμβρη μετά την αποκάλυψη ότι το αυτοκίνητό τους ήταν παγιδευμένο με βόμβες γκαζιού στο Παρίσι.
Αυτές οι συλλήψεις έρχονται τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Manuel Valls έκανε λόγο για μέγιστη τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις του 2015 που είχαν κοστίσει τη ζωή σε 238 ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης