Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης (Κύπρος): Ο λαός πρέπει να οπλιστεί με θάρρος για τον δρόμο της ειρήνης

Αναστασιάδης (Κύπρος): Ο λαός πρέπει να οπλιστεί με θάρρος για τον δρόμο της ειρήνης
Στη Λευκωσία βρέθηκε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας,  Π. Καμμένος, εκπροσωπόντας την ελληνική κυβέρνηση
Το μήνυμα ότι ο λαός πρέπει να οπλιστεί με θάρρος για τον δρόμο της ειρήνης, έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,  Ν. Αναστασιάδης με αφορμή την 56η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.
Η προσοχή δεν πρέπει να επικεντρώνεται σε αμυντικούς σχεδιασμούς και εξοπλισμούς, αλλά στο «πώς θα οπλιστούμε με θάρρος για να βρούμε τον δρόμο για την ειρήνη», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 56η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, εκφράζοντας και την ιδιαίτερη ικανοποίηση για το αίσθημα υπερηφάνειας που έχει δώσει η Εθνική Φρουρά μέσα από την άρτια διοργάνωση και την επίδειξη ικανοτήτων.  
Όπως είπε, μέσα από τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν, ολόκληρος ο λαός, μακριά από τα όποια βαρίδια του παρελθόντος, να συμβιώσει σε ένα σύγχρονο κράτος που θα σέβεται απόλυτα τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Ν. Αναστασιάδης, ευχόμενος χρόνια πολλά, υπέδειξε ότι, «μόνο μέσα από την ειρήνη, μπορεί να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες».
Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας,  Π. Καμμένος, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην παρέλαση, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου μέχρι την εξεύρεση λύσης που θα προνοεί την αποχώρηση όλων των στρατευμάτων και την κατάργηση των εγγυήσεων.
Ο ίδιος, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, σημείωσε ότι σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος, δεν χρειάζονται ούτε μεσολαβητές, ούτε εγγυητές.
Σημειώνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης μετά την παρέλαση δέχθηκε τον Π. Καμμένο και ακολούθως παρέθεσε δεξίωση προς το Διπλωματικό και το Προξενικό Σώμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης