Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάμεικτες τάσεις στο πετρέλαιο με εβδομαδιαία κέρδη τουλάχιστον 7% - Στα 49,05 δολ. το Brent

Ανάμεικτες τάσεις στο πετρέλαιο με εβδομαδιαία κέρδη τουλάχιστον 7% - Στα 49,05 δολ. το Brent
Μεταξύ των ειδήσεων που ξεχώρισαν ήταν και η ανακοίνωση της αύξησης κατά 7 των εν λειτουργία πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, οι οποίες ανήλθαν σε 425, έναντι 614 την ίδια περίοδο πέρυσι - 95 πλατφόρμες επανενεργοποιήθηκαν στο γ' τρίμηνο 2016
Ανάμεικτες τάσεις κατέγραψαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με το Brent να «αποχαιρετά» τον μήνα με μηνιαία κέρδη 5% και το WTI να καταγράφει αντίστοιχα κέρδη σχεδόν 7%.
Σε επίπεδο εβδομάδος, το Brent παρουσίασε άνοδο 7% και το WTI κέρδη 8,5%.
Τη σημερινή ημέρα χαρακτήρισε η κεφαλαιοποίηση των ανέλπιστων κερδών του τελευταίου διημέρου από τους επενδυτές, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για μικρή μείωση παραγωγής - μετά τον Νοέμβριο του 2016 - των χωρών-μελών του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC στο Αλγέρι.
Σε συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Ενέργεια, Amos Hochstein, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τη δυνατότητα της συμφωνίας αυτής να προκαλέσει μια αύξηση διαρκείας στις τιμές του πετρελαίου, θεωρώντας ότι θα οδηγήσει είτε στην αύξηση της αμερικανικής παραγωγής (με συνέπεια την πτώση των τιμών), είτε στη διεύρευνση του μεριδίου των Αμερικάνων παραγωγών (λόγω αύξησης της παραγωγής τους).
Μεταξύ των ειδήσεων που ξεχώρισαν ήταν και η ανακοίνωση της αύξησης κατά 7 των εν λειτουργία πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, οι οποίες ανήλθαν σε 425, έναντι 614 την ίδια περίοδο πέρυσι.
Ήταν η 13η εβδομάδα στις τελευταίες 14, στην οποία καταγράφηκε αύξηση του συγκεκριμένου αριθμοδείκτη, με τους παραγωγούς πετρελαίου να επανενεργοποιούν 95 πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στο τρίτο τρίμηνο του 2016.
Η άνοδος κατά 1% των βασικών δεικτών μετοχών της Wall Street, αλλά και η εξασθένηση του δολαρίου ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση ασθενών στοιχείων καταναλωτικών δαπανών, βοήθησε στη συγκράτηση των αρνητικών πιέσεων στις τιμές του πετρελαίου.
Τελικά, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Νοεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, υποχώρησε κατά 0,39% ή κατά 19 σεντς, για να κατέλθει στα 49,05 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 48,21 και 49,25 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Κέρδη, αντί απωλειών, κατέγραψε η τιμή του future Νοεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να ενισχυθεί κατά 26 σεντς ή κατά 0,54% στα 48,09 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 47,04 και 48,30 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης