Τελευταία Νέα
Διεθνή

KBRA: Η Deutsche Bank θα τελειώσει την καριέρα της Angela Merkel

KBRA: Η Deutsche Bank θα τελειώσει την καριέρα της Angela Merkel
Η Deutsche Bank βρίσκεται «υπό πολιορκία» και για αυτό ευθύνεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel
Την άποψη ότι ενδεχομένως η Deutsche Bank θα τελειώσει την καριέρα της Angela Merkel, καγκελαρίου της Γερμανίας, εκφράζει οίκος αξιολογήσεων KBRA (Kroll Bond Rating Agency), δια στόματος του τραπεζικού αναλυτή της, Christopher Whalen.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, η Deutsche Bank βρίσκεται «υπό πολιορκία» και για αυτό ευθύνεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
«Το πρόβλημα με τη Deutsche Bank ίσως είναι το τέλος της καριέρας της Merkel», ανέφερε ο Whalen, σε τηλεφωνική συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο Business Insider, προσθέτοντας: «Το ερώτημα είναι αν θέλει να τη θυμούνται επειδή έκανε το σωστό -που είναι να παράσχει στήριξη στην τράπεζα και να “διαλύσει” την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί- ή αν θέλει να τη θυμούνται να στέκεται και να κοιτά, καθώς μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρώπη καταρρέει».
Παράλληλα, ο Whalen υπογράμμισε ως ακόμα ένα πρόβλημα είναι οι ενδείξεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δε θα ακολουθήσει τις συστάσεις της Επιτροπής της Βασιλείας για την Τραπεζική Επιτήρηση (Basel Committee on Banking Supervision) για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις, τους κανόνες για την πίστωση και τον κίνδυνο στις αγορές, καθώς εκτιμά ότι είναι πάρα πολύ επαχθείς. Η ΕΕ φοβάται ότι οι κανόνες θα καταπνίξουν την οικονομική ανάπτυξη.
Όταν συνδέεις αυτά δύο [τη Βασιλεία και τη στάση της Merkel στο ζήτημα της Deutsche Bank] είναι σαφές πως οι επενδυτές έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν, σύμφωνα με τον αναλυτή της KBRA.
«Η Merkel πρέπει να κατανοήσει πως ο ισχύον νόμος, που αποκλείει την κρατική βοήθεια, είναι απλώς μη πρακτικός και δυσλειτουργικός», τόνισε ο Whalen.
Έτι περαιτέρω, ο Whalen εκτιμά πως αν η Deutsche Bank αφεθεί στη μοίρα της, να σώσει μόνη της τον εαυτό της, τότε και άλλες τράπεζες θα ακολουθήσουν σύντομα την ίδια πορεία.
Οι μόνοι παίκτες που μπορούν να τις σώσουν σε αυτό το παιχνίδι είναι οι κυβερνήσεις και οι επενδυτές, σημείωσε ο αναλυτής, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει τρόπος να μπουν οι επενδυτές στο παιχνίδι».
Και εδώ είναι το κομβικό σημείο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδυτές θα ήθελαν να εμπλακούν, αλλά δε θα το κάνουν, όσο δεν ξέρουν τι έχουν μπροστά τους
«Οι επενδυτές δεν γνωρίζουν ποια είναι τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης