Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι έως +8% στην μετοχή της Deutsche Bank λόγω συμβιβασμού με τις ΗΠΑ - Τα 14 δισ μειώνονται σε 5,4 δισ

Ράλι έως +8% στην μετοχή της Deutsche Bank λόγω συμβιβασμού με τις ΗΠΑ - Τα 14 δισ μειώνονται σε 5,4 δισ
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), η Deutsche Bank είναι κοντά σε συμφωνία με τις αμερικανικές εποπτικές αρχές για μείωση του προστίμου της σε 5,4 - από 14 - δισ. δολάρια
Ισχυρή ανάκαμψη με ράλι έως +12,29% - για να υποχωρήσει στο +7% και στα 11,57 ευρώ - κατέγραψε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 η τιμή της μετοχής της πολιορκούμενης τράπεζας Deutsche Bank, με αφορμή τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) ότι η Deutsche bank  ήλθε σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές εποπτικές αρχές για το πρόστιμο των 14 δισεκ. δολαρίων.
Νωρίτερα με γραπτές διαβεβαιώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της, John Cryan προς το προσωπικό του ομίλου, επισήμαινε ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας παραμένει υγιής,

Η Deutsche Bank, που εργοδοτεί περίπου 100 χιλιάδες εργαζόμενους, αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου κρίση εμπιστοσύνης, ιδιαίτερα μετά την επιβολή προστίμου έως 14 δισ. δολαρίων προ ημερών από τις αμερικανικές εποπτικές αρχές αναφορικά με τις πρακτικές της στην πώληση ομολόγων τιτλοποιημένων στεγαστικών απαιτήσεων στις ΗΠΑ.
Αυτό το πρόστιμο λέει το AFP, ότι η Deutsche Bank συμφώνησε με τις αμερικανικές αρχές να περιοριστεί σε 5,4 δισ. δολάρια.
Οι επενδυτικές ανησυχίες για τη σταθερότητα και φερεγγυότητα της Deutsche Bank - ενός βασικού πυλώνα του τραπεζικού συστήματος ολόκληρης της ευρωζώνης - τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει αναταραχή στις μεγαλύτερες κεφαλαιαγορές παγκοσμίως.
Η κολοσσιαία γερμανική τράπεζα αντιτάσσεται στο πρόστιμο, όμως αν τελικά κληθεί να το πληρώσει στην ολότητά του, τότε θα χρειαζόταν να στραφεί στους επενδυτές για την άντληση νέων κεφαλαίων.
Η γερμανική κυβέρνηση αρνείται ότι προετοιμάζει σχέδιο για τη διάσωση της τραπέζης.
Στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους, της οποίας το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλείται τη γνώση, ο Cryan αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη χθεσινή είδηση, ότι ορισμένα αντισταθμιστικά κεφάλαια αποσύρουν μαζικά την εμπιστοσύνη τους και τα χρήματά τους από την Deutsche Bank, λέγοντας ότι «ορισμένες δυνάμεις» επιθυμούν την εξασθένηση της εμπιστοσύνης προς την τράπεζα.
Σήμερα, η μετοχή της τραπέζης έφτασε να υποχωρεί κατά 8% κάτω από τα 10 ευρώ ανά τίτλο, όμως ανέκαμψε στα 11,51 ευρώ με κέρδη 12,29% μετά το τηλεγράφημα του AFP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης