Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Ολοκληρώνεται σύντομα η πρώτη αξιολόγηση - Στόχος, απόφαση για το χρέος έως το τέλος του 2016

DW: Ολοκληρώνεται σύντομα η πρώτη αξιολόγηση - Στόχος, απόφαση για το χρέος έως το τέλος του 2016
Η ελληνική κυβέρνηση θα έχει ολοκλκηρώσει όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας
Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η πρώτη αξιολόγηση, που θα οδηγήσει στην απόφαση για την εκταμίευσης της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 10 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Στο δημοσίευμα, γίνεται λόγος στη χθεσινή (29/9/2016) συνεδρίαση του EuroWorking Group, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αριθμός των προαπαιτούμενων που απομένουν ανοικτά είναι πλέον πολύ μικρός.
Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Θεσμών, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι τα μέσα της επόμενης βδομάδας.
«Από εκεί και πέρα είτε θα υπάρξει μια έκτακτη συνεδρίαση προφανώς υπό μορφή τηλεδιάσκεψης των θεσμών για την επιβεβαίωση της τήρησης των προαπαιτούμενων, είτε οι τεχνοκράτες της ευρωζώνης θα κάνουν αυτή τη διαπίστωση το πρωί της 10ης Οκτωβρίου, λίγο πριν τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η απόφαση για το χρέος

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την υλοποίηση της απόφασης του Εurogroup, της 24ης Μάιου, σχετικά με τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.
Στο θέμα αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο στη φάση αυτή έχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητάς, ο επικεφαλής του οποίου Klaus Regling ενημέρωσε χθες (29/9/2016) τους εκπροσώπoυς των χωρών της ευρωζώνης για τη βήματα που θα ακολουθήσει.
Στόχος είναι να υπάρξει απόφαση για το χρέος μέχρι το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης