Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυσμενής εξέλιξη για τη Deutsche Bank η απόφαση 10 hedge funds να μειώσουν την έκθεσή τους στην τράπεζα

Δυσμενής εξέλιξη για τη Deutsche Bank η απόφαση 10 hedge funds να μειώσουν την έκθεσή τους στην τράπεζα
Η δυσμενής αυτή εξέλιξη θορύβησε τους επενδυτές, όπως αντικατοπτρίζεται στην πορεία της μετοχής της τράπεζας
Τα funds Millenium Partners, Capula Investment Management και Rokos Capital Management είναι ανάμεσα στα δέκα επενδυτικά ταμεία που μείωσαν την έκθεσή τους στη Deutsche Bank, σύμφωνα με πηγή, με καλή γνώση του ζητήματος, που μίλησε στο αμερικανικό Bloomberg.
Τα εν λόγω funds που εκκαθαρίζουν συναλλαγές παραγώγων μέσω της Deutsche Bank, απέσυραν πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα και θέσεις που είχαν στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
Η κίνηση αυτή λαμβάνεται ως καθαρή ένδειξη, αν όχι απόδειξη, πως η ανησυχία για τη μεγαλύτερη, ευρωπαϊκή, επενδυτική τράπεζα κορυφώνεται.
Και ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός των πελατών της Deutsche Bank, 200 hedge funds, προς το παρόν εμπιστεύονται την τράπεζα, εντούτοις η έξοδος των 10 προμηνύει κακές εξελίξεις.
«Οι trader -πελάτες μας συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο ενημερωμένους επενδυτές του κόσμου» δήλωσε ο Michael Golden, εκπρόσωπος της Deutsche Bank, σε ανακοίνωση που στάλθηκε με e-mail, ενώ προσέθεσε «είμαστε πεπεισμένοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία εξ αυτών κατανοούν πλήρως τη σταθερή δημοσιονομική μας κατάσταση, το τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον, τις νομικές διαδικασίες και την πρόοδο που σημειώνουμε στην εφαρμογή της στρατηγικής μας».
Σε κάθε περίπτωση, η δυσμενής αυτή εξέλιξη θορύβησε τους επενδυτές, όπως αντικατοπτρίζεται στην πορεία της μετοχής της τράπεζας.
Ενδεικτικά, περί τις 20:27, οι μετοχές της γερμανικής τράπεζας που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχωρούν κατά 7,11%, στα 11,43 δολάρια.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης