Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Nissan ζητά αποζημιώσεις έναντι πιθανών δασμών λόγω Brexit, πριν από νέα επένδυση στη Βρετανία

Η Nissan ζητά αποζημιώσεις έναντι πιθανών δασμών λόγω Brexit, πριν από νέα επένδυση στη Βρετανία
Ghosn (δ.σ. Nissan): «Αν η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί... τότε δεν θα προχωρήσουμε» στη νέα επένδυση
Η βρετανική κυβέρνηση κινείται βραδύτερα από τους επιχειρηματίες στο «μέτωπο» του Brexit, με την εσωστρεφή, μυστικοπαθή της τακτική να μην αποκαλύπτει καμία επιδιωκόμενη κατεύθυνση στη διαπραγμάτευση εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit) να βλάπτει την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη Βρετανία.
Αυτό καταδεικνύει σε μία ακόμα περίπτωση η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Nissan Motor Co, Carlos Ghosn, σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 στη διεθνή έκθεση του Παρισιού, ότι η μεγάλη αυτοκινητο-βιομηχανία ενδέχεται να ακυρώσει μια μεγάλη επένδυση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν δεν αποκαλυφθούν περισσότερα στοιχεία για τη φύση των εμπορικών σχέσεων που επιδιώκει η Βρετανία με την Ε.Ε. μετά το Brexit.
«Δεν πρόκειται να λάβουμε μια σημαντική επενδυτική επένδυση στα τυφλά» ξεκαθάρισε ο Ghosn, αναφερόμενος στην επικείμενη απόφαση της Nissan για τη γεωγραφική τοποθεσία παραγωγής μιας νέας έκδοσης του μοντέλου Qashqai.
Η ιαπωνική αυτοκινητο-βιομηχανία ήδη διαθέτει ένα μεγάλο εργοστάσιο στο Σάντερλαντ της βορειο-ανατολικής Αγγλίας, όπου εργοδοτεί περίπου 7 χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι παράγουν 500 χιλ. αυτοκίνητα ετησίως.
Ο Ghosn ζήτησε από την βρετανική κυβέρνηση να εγγυηθεί αποζημιώσεις σε περίπτωση που επιβληθούν δασμοί εισαγωγής στα βρετανικά προϊόντα που θα εισέρχονται στην Ε.Ε. μετά το Brexit, προειδοποιώντας, ότι «αν η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί... τότε δεν θα προχωρήσουμε» στη νέα επένδυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης