Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak: Η Ρωσία θα διατηρήσει το υψηλό επίπεδο παραγωγής πετρελαίου και μετά τη συμφωνία OPEC

Novak: Η Ρωσία θα διατηρήσει το υψηλό επίπεδο παραγωγής πετρελαίου και μετά τη συμφωνία OPEC
Η μέση ημερήσια ρωσική παραγωγή πετρελαίου διαμορφώθηκε σε 10,71 εκατ. βαρέλια τον Αύγουστο του 2016 και σε 10,85 εκατ. βαρέλια τον Ιούλιο του 2016
Η Ρωσία σχεδιάζει να διατηρήσει την πετρελαϊκή της παραγωγή στο τρέχον ιστορικά υψηλό επίπεδο των 11,1 εκατ. βαρελιών ημερησίως (αργό πετρέλαιο και κλασματικά αποστάγματα) του Σεπτεμβρίου 2016, παρά την απόφαση χθες Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC να μειώσει την παραγωγή του έως και σε 32,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τον ερχόμενο Νοέμβριο του 2016 με στόχο την τεχνητή άνοδο των διεθνών τιμών.
Αυτό δήλωσε σήμερα Πέμπτη 29/9 ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, που είναι ο πρώτος Ρώσος αξιωματούχος ο οποίος σχολίασε επίσημα τη χθεσινή συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των 14 χωρών-μελών του OPEC στο Αλγέρι.
Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί η ρωσική παραγωγή «μαύρου χρυσού», ο Novak διευκρίνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να εξετάσει τυχόν προτάσεις του OPEC για κοινή δράση με τη Ρωσία στη διεθνή αγορά πετρελαίου, προαναγγέλοντας συζητήσεις και διαπραγματεύσεις Ρώσων αξιωματούχων με τον OPEC τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2016.
«Ακόμα υφίσταται ένας αριθμός λεπτομερειών, στις οποίες οι χώρες του OPEC πρέπει να καταλήξουν», τόνισε ο Novak, για να προσθέσει ότι αν και η χώρα του θα εξετάσει όποιες προτάσεις της προσφέρει ο OPEC, η ρωσική θέση είναι ότι θα διατηρήσει το επίπεδο παραγωγής που έχει επιτύχει, «αυτές ήταν οι βασικές αρχές που εξετάζαμε [από κοινού] νωρίτερα».
Αν και δεν αποκάλυψε σε ποιό ακριβώς επίπεδο θα «πάγωνε» η ρωσική παραγωγή σε περίπτωση συμφωνίας με τον OPEC, ο Novak έκανε λόγο για ενδεχόμενο ανώτατο όριο παραγωγής που θα ίσχυε για περίπου 6 μήνες.
Η μέση ημερήσια ρωσική παραγωγή πετρελαίου διαμορφώθηκε σε 10,71 εκατ. βαρέλια τον Αύγουστο του 2016 και σε 10,85 εκατ. βαρέλια τον Ιούλιο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης