Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Πρέπει να οικοδομήσουμε την καλύτερη δυνατή συμμαχία μεταξύ Μ. Βρετανίας και ΕΕ

Renzi: Πρέπει να οικοδομήσουμε την καλύτερη δυνατή συμμαχία μεταξύ Μ. Βρετανίας και ΕΕ
Ο ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι δε γίνεται η Μ. Βρετανία να κατέχει περισσότερα δικαιώματα έναντι άλλων χωρών εκτός ΕΕ
Στην ανάγκη να οικοδομηθεί η καλύτερη δυνατή συμμαχία μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον απόηχο του Brexit, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο βρετανικό δίκτυο BBC.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Renzi, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξαν το δρόμο προς το μέλλον, τονίζοντας ότι αυτό που πρέπει να κάνει στην παρούσα φάση η ΕΕ είναι να χτίσει την καλύτερη δυνατή συμμαχία με τη Γηραιά Αλβιόνα, καθώς «θα είμαστε οι καλύτεροι φίλοι για τα επόμενα χρόνια».
«Την ίδια στιγμή, νομίζω ότι η απόφαση αυτή θα μπορούσε να ωθήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να επενδύσουν σε έναν νέο τρόπο για την Ευρώπη», πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός, γνωρίζοντας τη νέα τροπή που έχουν λάβει τα τεκταινόμενα εντός ΕΕ μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Ερωτηθείς για τα ζητήματα του ελεύθερου εμπορίου και της κυκλοφορίας των πολιτών, θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στις συνομιλίες των δύο πλευρών, ο Renzi περιορίστηκε στο να τη χαρακτηρίσει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση «σχετικά με την έννοια των κανόνων της ΕΕ».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «θα είναι αδύνατο να δώσουμε στους βρετανούς περισσότερα δικαιώματα σε σχέση με άλλους ανθρώπους εκτός ΕΕ», εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την γενικότερη στάση των Βρυξελλών ότι το Λονδίνο δε μπορεί να διατηρήσει το δικαίωμα πρόσβασης στην ενιαία αγορά χωρίς να δεχθεί την ελεύθερη κυκλοφορία πολιτών της ΕΕ.
Παράλληλα, ο Renzi κλήθηκε να σχολιάσει και τις επιπτώσεις του δημοψηφίσματος εντός της Μεγάλης Βρετανίας, που προκάλεσε την παραίτηση του David Cameron και την αλλαγή της βρετανικής ηγεσίας, χαρακτηρίζοντας ως λανθασμένη την απόφαση του τέως πρωθυπουργού να χρησιμοποιήσει το δημοψήφισμα προκειμένου να λύσει τα εσωκομματικά ζητήματα.
Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορούμε να χρησιμοποιούμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής προκειμένου να λύσουμε τα εσωτερικά μας προβλήματα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο ιταλός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης