Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tageszeitung: Το γερμανικό κράτος να βοηθήσει τη Deutsche Bank, αλλά υπό έναν όρο

Tageszeitung: Το γερμανικό κράτος να βοηθήσει τη Deutsche Bank, αλλά υπό έναν όρο
«Η βοήθεια από τους φορολογούμενους δε θα πρέπει να είναι δωρεάν», εκτιμά η γερμανική εφημερίδα
Αν η Deutsche Bank αντιμετωπίζει πραγματικό τον κίνδυνο πτώχευσης, το γερμανικό κράτος πρέπει να τη βοηθήσει - αλλά μόνο υπό έναν όρο.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει η γερμανική εφημερίδα «Die Tageszeitung - taz», τονίζοντας πως η βοήθεια από τους φορολογούμενους δεν πρέπει να είναι δωρεάν.
Παρότι η Deutsche Bank θα καταλήξει, αναμφίβολα, να πληρώσει ποσό πολύ μικρότερο από τα 14 δισ. δολάρια, ωστόσο η διαμάχη με τις ΗΠΑ είναι ακόμα μία απόδειξη ότι το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας καταρρέει, σημειώνει η taz.
Ακόμα και αν δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει, προσθέτει η εφημερίδα, καλό θα ήταν να υπάρξουν οι προετοιμασίες για το χειρότερο σενάριο, που φέρει τον τίτλο «πτώχευση».
Όπως σημειώνει, η χρεοκοπία της Lehman Brothers χρησιμεύει ως προειδοποίηση: η κατάρρευση αυτής της μικρής επενδυτικής τράπεζας εξαπέλυσε ένα τέτοιο χάος το 2008 που μια μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση ακολούθησε.
Έτσι, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, το κράτος θα πρέπει να βοηθήσει τη Deutsche Bank, αν βρίσκεται σε σοβαρές δυσκολίες.
Ωστόσο, αυτή η βοήθεια δε θα πρέπει να δοθεί δωρεάν, αλλά θα πρέπει να «αγοραστεί» με μετοχές.
Με αυτόν τον τρόπο, το κράτος θα γίνει ο ιδιοκτήτης της τράπεζας - και θα μπορέσει να περατώσει τις δραστηριότητές της με τον δικό της ρυθμό, καταλήγει η taz.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης