Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 6 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι

Συρία: Τουλάχιστον 6 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών αμάχων κατά τις τελευταίες δέκα ημέρες υπολογίζεται σε μερικές εκατοντάδες
Τουλάχιστον έξι νεκροί άμαχοι, καθώς και πέντε ακόμα τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός των νέων αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα οι κυβερνητικές δυνάμεις στην περιοχή του Χαλεπιού, πλήττοντας έναν φούρνο στα βορειοδυτικά της πόλης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές της χώρας.
Συγκεκριμένα, οι βομβαρδισμοί έπληξαν έναν φούρνο στη συνοικία Μάαντι, ενώ υπήρχαν μαζεμένοι αρκετοί άμαχοι πολίτες για να αγοράσουν ψωμί, ενώ άγνωστο ακόμα παραμένει εάν η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μαχητικά του Assad, ή από τη Ρωσία, η οποία συνεργάζεται στενά με τη συριακή κυβέρνηση στην πολιορκία του Χαλεπιού.
Από τις 19 Σεπτεμβρίου, όταν και ανακοινώθηκε η λήξη της πανεθνικής εκεχειρίας στη χώρα, το καθεστώς Assad έχει προβεί σε μία άνευ προηγουμένου πολιορκία του Χαλεπιού, πραγματοποιώντας καθημερινά αεροπορικές επιδρομές, με το συνολικό αριθμό των νεκρών αμάχων να υπολογίζεται σε μερικές εκατοντάδες.
Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα εντός της ημέρας, οι κυβερνητικές δυνάμεις έπληξαν δύο νοσοκομεία στα ανατολικά της πόλης, γεγονός που αναμένεται να προξενήσει τεράστια προβλήματα στο προσωπικό και τους ασθενείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης