Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν ένα ακόμη πακέτο μέτρων λιτότητας

New York Times: Οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν ένα ακόμη πακέτο μέτρων λιτότητας
«Η αντιλαϊκή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ελπίζει πως η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το χρέος θα αυξήσει τις πολιτικές τύχες της»
Οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν την Τρίτη 27/9 ένα ακόμα πακέτο με μέτρα λιτότητας, υποστηρίζουν σε δημοσίευμα τους οι News York Times.
Το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε με 152 – 141, καθώς ο κυβερνητικός συνασπισμός συνεχίζει να διατηρεί μία οριακή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.
Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει περαιτέρω περικοπές των συντάξεων αλλά και ένταξη κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε ένα Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.
Πριν την ψηφοφορία, έξω από την ελληνική Βουλή συγκεντρωθήκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές και «το μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου στην ιστορία της χώρας», σχολιάζει το άρθρο.
Όπως αναφέρεται, στην Ολομέλεια υπήρξε σφοδρή σύγκρουση των βουλευτών πριν την ψήφιση, κυρίως για την ένταξη της δημόσιας υπηρεσίας παροχής νερού (ΕΥΔΑΠ) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ΕΥΑΘ), κάτι απαραίτητο όμως για να εξασφαλίσει η χώρα τη χορήγηση της υπο-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.
Ο αρθρογράφος επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ως στόχο να εξασφαλίσει τα χρήματα στην επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 10 Οκτώβριου, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει να ανοίξει και ο δρόμος για την ελάφρυνση του «τεράστιου» ελληνικού χρέους, κάτι που υποστηρίζει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να συμμετάσχει στο 3ο πρόγραμμα διάσωσης.
«Η ολοένα και πιο και αντιλαϊκή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ελπίζει πως η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το χρέος θα αυξήσει τις πολιτικές τύχες της», σχολάζει το άρθρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης