Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Σε μία νέα εποχή σχέσεων με τις ΗΠΑ στοχεύει ο πρόεδρος Maduro

Βενεζουέλα: Σε μία νέα εποχή σχέσεων με τις ΗΠΑ στοχεύει ο πρόεδρος Maduro
Ο πρόεδρος της χώρας είχε σύντομη συνάντηση με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, John Kerry
Την ελπίδα του ότι οι σχέσεις μεταξύ Βενεζουέλας και ΗΠΑ θα βελτιωθούν εξέφρασε την Τρίτη (27/9) ο πρόεδρος της πρώτης, Nicolas Maduro, στον απόηχο της συνάντησης που είχε με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, John Kerry.
Συγκεκριμένα, η συνάντηση των δύο αντρών πραγματοποιήθηκε στην πόλη Καρταγένα της Κολομβίας, μετά την υπογραφή της ιστορικής ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ της κολομβιανής κυβέρνησης και των ανταρτών.
«Ζητώ από το Θεό να ευλογήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης και ότι η Βενεζουέλα θα δημιουργήσει μία νέα εποχή σχέσεων με τις ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Maduro στην κρατική τηλεόραση της χώρας, προσθέτοντας ότι η συνάντηση διήρκησε περίπου 40 λεπτά.
Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι αρκετά ασταθείς από την περίοδο που ο Hugo Chavez έγινε πρόεδρος της Βενεζουέλας το 1999, με τη χώρα να αντικαθιστά ουσιαστικά την Κούβα ως τον βασικό πυλώνα αντίθεσης προς την Ουάσινγκτον στην περιοχή.
Από την πλευρά της, η αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε ότι οι δύο πλευρές συζητήσανε για τις «οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα, καλώντας τον Maduro να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση.
Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το πώς θα κινηθούν οι σχέσεις των δύο χωρών εάν στις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου επικρατήσει ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, καθώς κατά το παρελθόν έχει αναφερθεί με αρκετά υποτιμητικούς για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Να σημειώσουμε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Tom Shannon, αναμένεται να επισκεφθεί το Καράκας στο προσεχές διάστημα, ενώ ο Maduro τόνισε ότι η σχετική πρόσκληση είναι ανοιχτή και για τον Kerry.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης