Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύγκρουση συμφερόντων στο εσωτερικό της ΕΚΤ διαπιστώνει Γερμανός τραπεζίτης

Σύγκρουση συμφερόντων στο εσωτερικό της ΕΚΤ διαπιστώνει Γερμανός τραπεζίτης
Ο τραπεζίτης ζητά τον διαχωρισμό των λειτουργιών της ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διαχωρίσει την εποπτική λειτουργία της από τη λειτουργία άσκησης της νομισματικής πολιτικής της, ώστε να αποφεύγει τυχόν σύγκρουση συμφερόντων.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο Gunter Dunkel, επικεφαλής της Γερμανικής Ένωσης Δημόσιων Τραπεζών (German Association of Public Banks), μιλώντας στη γερμανική, οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».
«Ένα μέρος της ΕΚΤ θέλει οι τράπεζες να δανείζουν περισσότερα χρήματα και να μεγαλώνουν τους ισολογισμούς τους, ώστε να παρακινούν σε ανάκαμψη της Ευρώπη», σημείωσε ο Dunkel, ο οποίος είναι επίσης διοικητικό στέλεχος της κρατικής NordL.
«Το άλλο μέρος της ΕΚΤ θέλει μικρότερες τράπεζες, καθώς παρουσιάζονται ως πιο ασφαλείς», προσέθεσε, αναδεικνύοντας την εσωτερικών σύγκρουση στην κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης, ώστε να υποστηρίξει την άποψή του.
Ο Dunkel επισήμανε, πάντως, ότι η εποπτική λειτουργία της ΕΚ, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΒΑ) και η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) θα πρέπει να ενοποιούνται κάτω από μία στέγη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης