Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά και αποτελούν αιτία σοβαρής και βάσιμης ανησυχίας

Schaeuble: Τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά και αποτελούν αιτία σοβαρής και βάσιμης ανησυχίας
Μια ημέρα πριν οι Γερμανοί βουλευτές ανακρίνουν τον Mario Draghi, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επαναφέρει το θέμα των επιτοκίων
Στην αναγκαιότητα για άμεσες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη και να τερματιστεί η εποχή των χαμηλών επιτοκίων αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.
Μια ημέρα πριν οι βουλευτές ανακρίνουν τον πρόεδρο της ΕΚΤ Mario Draghi για τη χαλαρή νομισματική πολιτική του, ο Schaeuble σε άρθρο του που φιλοξενείται στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφέρει ότι τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά και αποτελούν αιτία σοβαρής και βάσιμης ανησυχίας.
«Θα μπορέσουμε να αφήσουμε αυτή τη φάση χαμηλών επιτοκίων πίσω μας μόνο εάν έχουμε περισσότερο βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρώπη», ανέφερε ο ίδιος.
«Δεν θα το επιτύχουμε αυτό εάν συνεχίσουμε να κινούμαστε σε παλαιά μονοπάτια με νέα χρήματα, αλλά μόνο εάν αλλάξουμε πορεία» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, χρειάζονται περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και οι κυβερνήσεις πρέπει να ξεκινήσουν να μειώνουν τα «αβάστακτα υψηλά χρέη» τους, προκειμένου να γίνουν πιο ανθεκτικά στα εξωτερικά σοκ.
Από την πλευρά του, ο Gunther Krichbaum, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που προσκάλεσε τον Draghi στο Βερολίνο για να εξηγήσει την πολιτική του στους βουλευτές αύριο, δήλωσε στο Reuters ότι ο κεντρικός τραπεζίτης θα πρέπει να περιμένει μια ειλικρινή συζήτηση.
«Είμαστε μέλη του κοινοβουλίου, όχι διπλωμάτες.
Φυσικά και θα υπάρξουν κρίσιμα ερωτήματα, αλλά ο Draghi μπορεί να το χειριστεί αυτό», δήλωσε ο Krichbaum, προσθέτοντας ότι οι βουλευτές θα τον ρωτήσουν για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ και την υγεία του ιταλικού τραπεζικού τομέα.
«Φυσικά, η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη.
Αλλά με τη σημερινή νομισματική πολιτική, η ΕΚΤ υπό τον Draghi προχωρά δραστικά μέχρι τα όρια της εντολής της», πρόσθεσε ο Krichbaum.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης