Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Μαίνονται οι μάχες μεταξύ κυβέρνησης και ανταρτών στο ανατολικό Χαλέπι

Συρία: Μαίνονται οι μάχες μεταξύ κυβέρνησης και ανταρτών στο ανατολικό Χαλέπι
Στην περιοχή βρίσκονται εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 250.000 άμαχοι
Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η πολιορκία της συριακής κυβέρνησης για την ανακατάληψη του Χαλεπιού, με τις δυνάμεις του Assad να πραγματοποιούν από το πρωί σφοδρές επιθέσεις στην ανατολική πλευρά της πόλης, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν σήμερα (27/9) τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, η πολιορκία ξεκίνησε μέσω αεροπορικών βομβαρδισμών, οι οποίοι κατέστρεψαν ολοσχερώς ορισμένα δημόσια έργα, ενώ σύμφωνα με τις ακτιβιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τα 400 άτομα.
Οι εν λόγω κινήσεις της συριακής κυβέρνησης, οι οποίες γίνονται υπό τη στήριξη της Ρωσίας, οδήγησαν στην έντονη αντίδραση από πλευράς ΝΑΤΟ, με τον Οργανισμό να τις χαρακτηρίσει ως «κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».
«Υπάρχουν φόβοι ότι περισσότεροι από 250.000 άμαχοι είναι εγκλωβισμένοι στις περιοχές που πολιορκούνται από την κυβέρνηση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μία θηριωδία που θα μείνει στην ιστορία», προειδοποίησε ένας εκ των διπλωματών του ΝΑΤΟ.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με αξιωματούχους του συριακού στρατού, η πολιορκία στην περιοχή θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, εωσότου «οι τρομοκράτες στο ανατολικό Χαλέπι αφανιστούν πλήρως».
Η νέα πολιορκία του Χαλεπιού έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τις σφοδρότατες επιθέσεις εναντίον αμάχων, οι οποίες στοίχησαν τη ζωή σε τουλάχιστον 200 άτομα, ενώ υπήρξαν και εκατοντάδες τραυματίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης