Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Πολύ νωρίς για ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ στην Ελλάδα – Πρώτα θα στελεχωθεί το Υπερταμείο

Κομισιόν: Πολύ νωρίς για ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ στην Ελλάδα – Πρώτα θα στελεχωθεί το Υπερταμείο
«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως η Επιτροπή μετέφερε στις ελληνικές Αρχές την σύμφωνη γνώμη της για τους προτεινόμενους υποψηφίους»
Αποκλείει προς το παρόν οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας πως προέχει η στελέχωση του νέο Ταμείου (Υπερταμείου) που θα τις εμπεριέχει.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Πρώτου Θέματος», η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα Οικονομίας, Annika Breidthardt, τόνισε πως ναι μεν η Κομισιόν έχει δώσει το “πράσινο φως” σχετικά με τα άτομα που θα στελεχώσουν το εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου, αλλά απομένει η επιλογή των ατόμων που θα στελεχώσουν το Διοικητικό συμβούλιο, πριν γίνει κάποια εκτίμηση για τις ΔΕΚΟ που θα ιδιωτικοποιηθούν.

Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις της Ευρωπαίας αξιωματούχου:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως η Επιτροπή μετέφερε στις ελληνικές Αρχές την σύμφωνη γνώμη της για τους προτεινόμενους υποψηφίους για το εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου, το οποίο αποτελεί και ένα από τα κύρια προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης υπο-δόσης ύψους 2,8 δισ ευρώ.
Όταν στελεχωθεί το εποπτικό συμβούλιο σειρά θα έχει το διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα διασφαλίζει τα κριτήρια διοίκησης και ανεξαρτησίας του νέου Ταμείου. Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, δεν μπορούμε πριν στελεχωθεί το ΔΣ δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε για το ποιες εταιρείες θα πωληθούν όπως προβλέπουν οι συμφωνίες του προηγούμενου έτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης