Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ρωσία και συριακή κυβέρνηση στοχεύουν σκόπιμα αμάχους στο Χαλέπι

ΗΠΑ: Ρωσία και συριακή κυβέρνηση στοχεύουν σκόπιμα αμάχους στο Χαλέπι
Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δυνάμεις της Μόσχας και της Δαμασκού βομβαρδίζουν πολίτες ώστε να τους θέσουν «σε υποταγή»
Έντονη κριτική απέναντι σε Ρωσία και συριακή κυβέρνηση άσκησε τη Δευτέρα (26/9) ο Λευκός Οίκος, για την απόπειρά τους να ανακαταλάβουν το Χαλέπι, τονίζοντας ότι η Μόσχα και η Δαμασκός διεξάγουν μία «συντονισμένη εκστρατεία» εναντίον των αμάχων.
Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δυνάμεις της Μόσχας και της Δαμασκού βομβαρδίζουν πολίτες ώστε να τους θέσουν «σε υποταγή», ενώ πρόσθεσε ότι όσοι άνθρωποι έχουν καλή συνείδηση παγκοσμίως πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους ενάντιας στον εν λόγω γεγονός, πράγμα που ήδη συμβαίνει.
«Ο πρόεδρος Barack Obama ανησυχεί βαθύτατα για την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Josh Earnest, ενώπιον δημοσιογράφων.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν ορισμένοι «άνευ προηγουμένου» βομβαρδισμοί στην περιοχή του Χαλεπιού, με τον τραγικό απολογισμό να ξεπερνάει του 200 νεκρούς, η πλειοψηφία των οποίων ήταν άμαχος πληθυσμός.
«Η Ρωσία θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη και με τον απόηχο των εν λόγω επιθέσεων, καθώς τέτοιες ενέργειες τροφοδοτούν τον εξτρεμισμό, όχι μόνο στη Συρία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας», υπογράμμισε ο Earnest.
Πλέον, οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας φαίνεται ότι περνάνε ξανά σε «ψυχροπολεμικά επίπεδα», στον απόηχο της αποτυχημένες κατάπαυσης πυρός που έληξε την προηγούμενη εβδομάδα, και με το ενδεχόμενο μίας νέας εκεχειρίας να απομακρύνεται πλέον όλο και περισσότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης