Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην τουρκική Δικαιοσύνη προσφεύγει η Deutsche Welle για τη συνέντευξη που κατέσχεσαν οι εγχώριες Αρχές

Στην τουρκική Δικαιοσύνη προσφεύγει η Deutsche Welle για τη συνέντευξη που κατέσχεσαν οι εγχώριες Αρχές
Αμέσως μετά την κατάσχεση, η γερμανική κυβέρνηση είχε διαμηνύσει ότι η ελευθερία του Τύπου είναι «αδιαπραγμάτευτη»
Στην τουρκική Δικαιοσύνη προσέφυγε σήμερα 26/9 η γνωστή γερμανική ραδιοτηλεόραση Deutsche Welle, σχετικά με το βίντεο της συνέντευξης που της είχαν κατασχέσει (!) οι εγχώριες Αρχές.
Ειδικότερα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης του κ.Akif Kilic, υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας, στην εκπομπή Conflict Zone, το βράδυ της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου, το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε άμεσα στην κατάσχεση του υλικού που είχε βιντεοσκοπηθεί, αφού πρώτα είχε ανακοινώσει πως η μετάδοση της συνέντευξης δεν θα επιτραπεί.
Τα ερωτήματα του δημοσιογράφου της Deutsche που προκάλεσαν την οργή του τουρκικού υπουργείου Αθλητισμού αφορούσαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, τις μαζικές εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν αλλά και ορισμένες επίμαχες δηλώσεις του Tayyip Erdogan.
Αμέσως μετά την κατάσχεση, ο γενικός διευθυντής του καναλιού, Peter Limbourg, προανήγγειλε πως η DW θα ακολουθούσε τη νομική οδό για να βρει το δίκιο της, κάτι που τελικά έγινε σήμερα.
Επίσης, αμέσως μετά την κατάσχεση, η γερμανική κυβέρνηση είχε διαμηνύσει ότι η ελευθερία του Τύπου είναι «αδιαπραγμάτευτη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης