Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN money: Οι αμερικανικές εκλογές είναι το απόλυτο «μη χείρον, βέλτιστον»

CNN money: Οι αμερικανικές εκλογές είναι το απόλυτο «μη χείρον, βέλτιστον»
Δυσαρεστημένοι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι
Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι φαίνεται πως είναι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, καθώς δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε από τη Hillary Clinton ούτε από τον Donald Trump.
Μάλιστα, σύμφωνα με CNN money, οι περισσότερο κάνουν λόγο για το «μη χείρον, βέλτιστον», φράση που επαναλαμβανόταν ξανά και ξανά όταν οι ψηφοφόροι μιλούσαν στο αμερικανικό δίκτυο.

Είναι σαν την ταινία «Idiocracy»

Δεν είχε σημασία αν ένας ψηφοφόρος ήταν νέος ή ηλικιωμένος, άνδρα ή γυναίκα, ένας κάτοικος της πόλης ή κάτοικος των προαστίων, εργαζόμενος, φοιτητής, συνταξιούχος ή άνεργος.
Η απογοήτευση για τις εκλογές του 2016 έχει εξαπλωθεί σχεδόν παντού, αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNN money.
Το CNN money μίλησε με σχεδόν 70 ψηφοφόρους στη Φλόριντα και στο Οχάιο.
«Νομίζω ότι αυτές οι εκλογές μοιάζουν πολύ με την ταινία Idicoracy» δηλώνει ένας αναποφάσιστος ψηφοφόρος, ο οποίος εργάζεται στον κλάδο της ενέργειας.
«Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να ψηφίσω κάποιον υποψήφιο σε αυτό το σημείο» τόνισε ο ίδιος.

Ο φόβος ότι οι ψηφοφόροι θα μείνουν στο σπίτι

Ενώ οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει εδώ και μήνες ότι οι ψηφοφόροι αντιπαθούν έντονα τόσο την Clinton όσο και τον Trump, ένα βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο μια κρίσιμη μάζα των ψηφοφόρων θα μείνουν απλά στο σπίτι.
Και αν ναι, ποιος υποψήφιος θα πληγεί περισσότερο;
«Μέχρι τώρα, δεν θέλω να πάω και να ψηφίσω, επειδή δεν είμαι σίγουρος για ποιον λόγο να πρέπει να ψηφίσω οποιοδήποτε από αυτούς» δηλώνει στο CNN money o Elise Agosto, ο οποίος ζει στη Φλόριντα.
Η Clinton βασίζεται στους ισπανόφωνος ψηφοφόρους, κυρίως στους Πορτορικανούς, οι οποίοι ζουν στη Φλόριντα.
«Αν ψήφιζαν την Clinton, θα το έκαναν μόνο και μόνο επειδή πρέπει να ψηφίσω κάποιον» είπε ο Agosto.

Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Όσον αφορά στις επιπτώσεις στην οικονομία, στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η αμερικανική οικονομία βασίζεται κυρίως στις καταναλωτικές δαπάνες.
Αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα σημάδια δείχνουν ότι οι Αμερικανοί εξακολουθούν να δαπανούν, αλλά αν κλείσουν τα πορτοφόλια τους λόγω της απογοήτευσης -ή του φόβου- θα μπορούσε να προκληθεί μεγάλη οικονομική ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης