Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο στο θέμα της Συρίας

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο στο θέμα της Συρίας
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι προσπαθεί να καλύψει την πρόσφατη πολύνεκρη επίθεση που πραγματοποίησε εναντίον κυβερνητικών στρατευμάτων
Στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ και οι δυτικοί συνέταιροί της προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από την πρόσφατη επίθεση του Διεθνούς Συνασπισμού εναντίον συριακών στρατευμάτων στο Ντεΐρ Αζ Ζορ αναφέρθηκε σήμερα (26/9) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov, με τις δηλώσεις του να προκαλούν περεταίρω διχασμό στις σχέσεις των δύο πλευρών.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Lavrov σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι ΗΠΑ δίνουν έμφαση στην πρόσφατη επίθεση εναντίον κονβόι του ΟΗΕ κοντά στο Χαλέπι, κατηγορώντας για το εν λόγω γεγονός τη Ρωσία, προκειμένου να καλύψουνε τη δική τους επίθεση και να στρέψουνε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας αλλού.
«Θα ήθελα να τονίσω ότι οι αμερικάνοι και οι δυτικοί συνέταιροί τους επιθυμούν να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από αυτά που συνέβησαν στο Ντεΐρ Αλ Ζορ», ανέφερε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, στον απόηχο της έκτακτης συνόδου του ΟΗΕ που έλαβε χώρα τις προηγούμενες μέρες.
«Όταν το κονβόι χτυπήθηκε, ζητήσαμε να διενεργηθεί έρευνα, με τον John Kerry, έναν αξιόλογο συνεργάτη μου, να συμπεριφέρεται με έναν τρόπο ανόμοιο σε σχέση με άλλες φορές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Lavrov, προσθέτοντας ότι ουσιαστικά, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ενώ συμφώνησε στη διεξαγωγή έρευνας, άφησε άμεσα αιχμές ότι η Ρωσία είχε άμεση ανάμειξη με το περιστατικό.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι δυτικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στη Συρία δεν έχουν ακολουθήσει τις υποχρεώσεις που διέπουν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, με την Ουάσινγκτον μάλιστα να επιθυμεί πρόσθετες προϋποθέσεις πριν από την εφαρμογή της συμφωνίας για τη Συρία.
«Είναι προφανές ότι ο Διεθνής Συνασπισμός, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δεν ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους», κατέληξε ο Lavrov.
Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες μέρες, οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσία έχουν χειροτερεύσει σε μεγάλο βαθμό, καθώς αμφότερες οι πλευρές εκτοξεύουν κατηγορίες η μία προς την άλλη για επιθέσεις και παραβιάσεις της εκεχειρίας, την εβδομάδα που αυτή βρισκόταν σε ισχύ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης