Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rogoff: Αυτή τη στιγμή, η Κίνα είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία

tags :
Rogoff: Αυτή τη στιγμή, η Κίνα είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία
«Η Κίνα έχει οικονομική επιβράδυνση μεγαλύτερη από αυτή που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία» δήλωσε στo BBC ο καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ
Μια επιβράδυνση στην Κίνα είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε στο BBC ο Kenneth Rogoff, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
«Νομίζω ότι η οικονομία επιβραδύνεται πολύ περισσότερο από ό,τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία» είπε ο Rogoff, ο οποίος είναι πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Κίνα διέρχεται μια «μεγάλη πολιτική επανάσταση».
«Αν θέλετε να δείτε σε ένα μέρος του κόσμου που έχει πρόβλημα χρέους, κοιτάξτε την Κίνα.
Έχουν τροφοδοτήσει την ανάπτυξη μέσω δανεισμού κι αυτά τα πράγματα δεν συνεχίζονται για πάντα» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Η Κίνα, η μεγαλύτερη οικονομική ιστορία των τελευταίων 30 ετών, έχει κλονιστεί στα μάτια πολλών αναλυτών, με το χρηματιστηριακό κραχ που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι να τονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κινεζική κυβέρνηση.
Μετά από χρόνια τριψήφιας ανάπτυξης, η οικονομία επιβραδύνεται και το ΔΝΤ αναμένει το ΑΕΠ της Κίνας θα αυξηθεί κατά 6,6% αυτό το έτος.
Ο Rogoff, δήλωσε ότι η οικονομία της χώρας έχει κάνει ήδη μια πολύ απότομη προσγείωση, ενώ πρόσθεσε ότι ανησυχεί μήπως η Κίνα περισσότερο από ένα απλό πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης