Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Kerry (ΗΠΑ) - Lavrov (Ρωσία) για τη Συρία – Δεν επετεύχθη ουσιαστική πρόοδος

Συνάντηση Kerry (ΗΠΑ) - Lavrov (Ρωσία) για τη Συρία – Δεν επετεύχθη ουσιαστική πρόοδος
Την ίδια στιγμή ο στρατός του Bashar al-Assad με τη βοήθεια της Μόσχας σφυροκοπεί το Χαλέπι, την πόλη – προπύργιο των ανταρτών
Με τον Ρώσο ομόλογο του Sergey Lavrov συναντήθηκε σήμερα 23/9 ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Kohn Kerry.
Το κυρίως θέμα της συζήτησης, η οποία διεξήχθη στο περιθώριο της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ήταν φυσικά η κατάσταση που επικρατεί στη Συρία.
«Συναντήθηκα με τον (Ρώσο) υπουργό Εξωτερικών, ανταλλάξαμε ιδέες και κάναμε μικρές προόδους.
Ανταλλάξαμε κάποιες ιδέες και πετύχαμε μια μικρή πρόοδο.
Εξετάσαμε ορισμένες κοινές ιδέες με εποικοδομητικό τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μετά τη συνάντηση.
Την ίδια στιγμή, σαρανταοκτώ μόλις ώρες μετά τη λήξη της εκεχειρίας, ο στρατός του Bashar al-Assad με τη βοήθεια της Μόσχας σφυροκοπεί το Χαλέπι, την πόλη – προπύργιο των ανταρτών.
Από τους άνευ προηγουμένου βομβαρδισμούς από αέρος έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 91 άνθρωποι.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από βομβαρδισμούς στις ανταρτοκρατούμενες, ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου μέχρι στιγμής σήμερα, αθροίζεται σε 91.
Νωρίτερα, μια στρατιωτική πηγή του συριακού στρατού είχε αναφέρει, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα επιχείρηση στο ανατολικό Χαλέπι, προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί «για κάποιο διάστημα» και θα περιλαμβάνει πιθανότατα και μια χερσαία επέμβαση στην πόλη.
Οι καταστροφές στην πόλη είναι τεράστιες, πολλά κτίρια έχουν γκρεμιστεί και οι διασώστες - η οργάνωση Λευκά Κράνη, που πρόσκειται στους αντάρτες - δεν διαθέτουν πλέον παρά μόνον 2 χιλ. λίτρα ντίζελ, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Για το λόγο αυτό, στο εξής θα μοιράζουν με δελτίο τα καύσιμα και θα επιλέγουν τις περιοχές στις οποίες θα επεμβαίνουν για να διασώσουν ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί σε συντρίμμια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης