Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ναι» από τη Ρωσία σε «πάγωμα» παραγωγής πετρελαίου μόνον αφού το υιοθετήσει ο OPEC

«Ναι» από τη Ρωσία σε «πάγωμα» παραγωγής πετρελαίου μόνον αφού το υιοθετήσει ο OPEC
Η ίδια η Ρωσία έχει αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της στο επίπεδο-ρεκόρ των 11,09 εκατ. βαρελιών ημερησίως και δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεργαστεί σε «πάγωμα» με τον OPEC, όπως διακηρύττει
Η Ρωσία σχεδιάζει να συμμετάσχει σε συνομιλίες που θα διεξάγουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αλγερία οι χώρες-μέλη του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC για το «πάγωμα» της παραγωγής, υπό την αυστηρή προϋπόθεση τα μέλη του OPEC να έχουν πρώτα συμφωνήσει μεταξύ τους επ' αυτού.
Αυτό αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σύμφωνα με το οποίο μια ρωσική αντιπροσωπεία που θα περιλαμβάνει τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, Alexander Novak, θα συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Αλγέρι - πρωτεύουσα της Αλγερίας - όπου θα συναντηθεί μόνον διμερώς με χώρες-μέλη του OPEC.
Όμως, η ρωσική αντιπροσωπεία ενδέχεται να αποχωρήσει πριν προλάβουν οι χώρες-μέλη του OPEC να συνεδριάσουν για το ζήτημα του «παγώματος» παραγωγής πετρελαίου στις 28 Σεπτεμβρίου 2016.
Αν τα μέλη του OPEC καταλήξουν σε συμφωνία μεταξύ τους, οι Ρώσοι αξιωματούχοι θα είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στο Αλγέρι για διαπραγματεύσεις, κατόπιν προσκλήσεώς τους.
Υπενθυμίζεται, ότι τον Απρίλιο του 2016 μια αντίστοιχη προσπάθεια του OPEC με τη Ρωσία για «πάγωμα» παραγωγής είχε αποτύχει παταγωδώς, παρά τις προσδοκίες που είχαν επιμελώς καλλιεργηθεί στις αγορές.
Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου στο Αλγέρι, η Σαουδική Αραβία - η μεγαλύτερη εξαγωγική πετρελαιο-παραγωγική χώρα στον κόσμο - έχει ενημερώσει το Ιράν ότι θα ήταν διατεθειμένο να μειώσει την εξαιρετικά υψηλή παραγωγή του (10,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως) αν το Ιράν αποδεχόταν ανώτατο όριο παραγωγής του τα 3,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Σε κάθε περίπτωση, η ίδια η Ρωσία έχει αυξήσει την παραγωγή της στο επίπεδο-ρεκόρ των 11,09 εκατ. βαρελιών ημερησίως και δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεργαστεί σε «πάγωμα» με τον OPEC όπως διακηρύττει, στις γραμμές αντίστοιχων υπαναχωρήσεων που έχει παρουσιάσει κατά το παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης