Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN money: Η Yellen ίσως θα έπρεπε να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ

CNN money: Η Yellen ίσως θα έπρεπε να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι αγορές «λατρεύουν» την πρόεδρο της Fed
Δεδομένης της αντίδρασης των αμερικανικών αγορών στις αποφάσεις της Fed να αφήσει αμετάβλητο το επιτόκιο της, το CNN money επισημαίνει ότι η Janet Yellen ίσως θα έπρεπε να βάλει… υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, ο Nasdaq πέτυχε νέο υψηλό όλων των εποχών την Πέμπτη (22/9/2016) ενώ ο Dow Jones και ο S&P 500 κινήθηκαν σε θετικό έδαφος για το μήνα, κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό καθώς ο Σεπτέμβριος είναι ιστορικά ο χειρότερος μήνας του έτους για τα χρηματιστήρια.
Η Yellen δήλωσε ότι η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να εξεταστεί στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, ενώ περαιτέρω αυξήσεις θα μπορούσαν να γίνουν σταδιακά το 2017 και το 2018.
Σύμφωνα με το CNN money, αυτό ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν να ακούσει η αγορά.
«Ξεχάστε τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές, τις ανησυχίες για την Ευρώπη και την Κίνα και του φόβους για τρομοκρατικά χτυπήματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Οι επενδυτές δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το πόσο γρήγορα η Yellen θα προχωρήσει σε αύξηση του επιτοκίου αλλά και τι θα κάνουν οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης