Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σφοδρών βομβαρδισμών στο Χαλέπι από Assad και Ρωσία

Συρία: Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σφοδρών βομβαρδισμών στο Χαλέπι από Assad και Ρωσία
Χθες το αρχηγείο του συριακού στρατού στο Χαλέπι κάλεσε τους πολίτες στις ανατολικές συνοικίες όπου βρίσκονται οι «τρομοκράτες» αντάρτες
Συνεχίζονται και σήμερα 23/9 οι σφοδροί εναέριοι βομβαρδισμοί του συριακού στρατού και της Μόσχας στο Χαλέπι, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και ΜΚΟ που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη.
Χθες, μόλις 24 ώρες μετά τη λήξη της κατάπαυσης του πυρός, το αρχηγείο του συριακού στρατού στο Χαλέπι κάλεσε τους πολίτες στις ανατολικές συνοικίες της πόλης να αποφεύγουν τις περιοχές όπου βρίσκονται οι «τρομοκράτες» αντάρτες, καθώς θα αποτελέσουν στόχο των βομβαρδιστικών.
Μάλιστα ο κυβερνητικός στρατός έχει προετοιμάσει «σημεία εξόδου» στην πόλη για όσους από τους 250.000 κατοίκους θέλουν να φύγουν, συμπεριλαμβανομένων και των ανταρτών.
Να σημειώσουμε εδώ πως η εβδομαδιαία εκεχειρία είχε παραβιαστεί 254 φορές από τον στρατό του Προέδρου Bashar al-Assad.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν η ευρεία επιχείρηση θα είναι και χερσαία, ή μόνο εναέρια.
Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρει πως από χθες τα μεσάνυκτα έχουν διεξαχθεί τουλάχιστον 30 αεροπορικές επιδρομές διαφορετικές περιοχές του Χαλεπίου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές εστίες φωτιάς στην πόλη αλλά και δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες νεκροί.

Ο χάρτης της Συρίας - Οι εκτάσεις που κατέχουν οι αντιμαχόμενες πλευρές (πηγή: Bloomberg) 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης