Τελευταία Νέα
Διεθνή

Assad (Πρόεδρος Συρίας): Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές

tags :
Assad (Πρόεδρος Συρίας): Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές
Ο πρόεδρος της Συρίας υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον «στερείται θέλησης» να συνεργαστεί με τη Ρωσία για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών
Στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ στερούνται θέλησης να συνεργαστούν με τη Ρωσία ώστε να αντιμετωπίσουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, αναφέρθηκε σήμερα (22/9) ο πρόεδρος της χώρας, Bashar Assad, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο Associated Press στη Δαμασκό.
Συγκεκριμένα, ο σύρος πρόεδρος αναφέρθηκε στις επιδρομές που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες η Ουάσινγκτον εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι επρόκειτο για «λάθος» και ότι πραγματικός στόχος ήταν το Ισλαμικό Κράτος.
«Οι στρατιώτες μας στοχοποιήθηκαν εκ προθέσεως», ήταν τα λόγια του Assad, αναφορικά με την επίθεση που στοίχησε τη ζωή σε 62 άτομα και τραυμάτισε πάνω από 100.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Συρίας ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές στη Συρία, καθώς «στερούνται θέλησης» ώστε να συνεργαστούν με τη Μόσχα για το εν λόγω ζήτημα.
«Όταν έχεις πολλούς εξωτερικούς παράγοντες που δεν ελέγχεις, η παρούσα κατάσταση θα συνεχιστεί, και κανείς δε μπορεί να διευκρινίσει μέχρι πότε», τόνισε ο Assad σε ερώτηση σχετικά για το πότε θα μπορούσε να λήξει ο πόλεμος.
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο πιθανότατα ο πόλεμος να συνεχιστεί, είναι επειδή δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Κατάρ συνεχίζουν να στηρίζουν όσους αντιτίθενται στο καθεστώς του.
Αναφορικά με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο κονβόι του ΟΗΕ, ο Assad απέρριψε τις κατηγορίες ότι ευθύνονται οι αεροπορικές του δυνάμεις, ή αυτές της Μόσχας, τονίζοντας ότι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ δεν έχουν «καμία αξιοπιστία» και είναι «απλώς ψέματα».
«Απορώ πως οι δυτικοί ηγέτες κοιτούν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, ενώ έχουν αιματοβαμμένα χέρια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Assad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης