Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Ενεργοποιείται η δεύτερη φάση για τη διαδικασία αποπομπής του προέδρου Maduro

Βενεζουέλα: Ενεργοποιείται η δεύτερη φάση για τη διαδικασία αποπομπής του προέδρου Maduro
Το Εκλογικό Συμβούλιο ζήτησε από την αντιπολίτευση να συγκεντρώσει το 20% των υπογραφών των ψηφοφόρων έως τα τέλη Οκτωβρίου
Στην έγκριση της δεύτερη φάσης για την ψηφοφορία ανάκλησης του προέδρου της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, προχώρησε την Τετάρτη (21/9) το Εκλογικό Συμβούλιο της χώρας, ανακοινώνοντας το χρονοδιάγραμμα για τη συλλογή των υπογραφών που απαιτείται για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
Συγκεκριμένα, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο δήλωσε ότι η αντιπολίτευση θα πρέπει να συγκεντρώσει 3,9 εκατ. υπογραφές, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 20% του εκλογικού σώματος, μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.
«Εφόσον επιτευχθεί η ελάχιστη απαρτία, η ανακοίνωση της ψηφοφορίας θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ οι πολίτες θα προσφύγουν στις κάλπες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017», ανέφερε η δήλωση του Εκλογικού Συμβουλίου.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Jesus Torrealba εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι πολίτες της χώρας θα κινητοποιηθούν «προς τη νίκη», αναγνωρίζοντας ωστόσο παράλληλα τη δυσκολία της διαδικασίας συλλογής των υπογραφών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολυπλοκότητα της όλης διαδικασίας, καθώς και οι αντιστάσεις που έχει συναντήσει μέχρι στιγμής, λειτουργούν υπέρ του Maduro, ο οποίος παλεύει να κερδίσει χρόνο, εν μέσω του χάους που επικρατεί στη χώρα τους τελευταίους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης