Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faber: Οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι σαν τους αλχημιστές - Είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν

Faber: Οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι σαν τους αλχημιστές - Είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν
Σύμφωνα με τον γνωστό μεγαλοεπενδυτή, οι κεντρικοί τραπεζίτες όπως και οι αλχημιστές απλά ανακατεύουν το νερό, δηλ. τα χρήματα
Με τους αλχημιστές που προσπαθούν να φτιάξουν χρυσό παρομοιάζει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Marc Faber τους κεντρικούς τραπεζίτες οι οποίοι όπως λέει είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν.
«Όταν σκέφτομαι τις κεντρικές τράπεζες, σκέφτομαι τους αλχημιστές» δήλωσε ο Faber στο CNBC.
«Προσπαθούσαν να αναμείξουν όλα τα είδη των σκονών και χημικών ουσιών για να παράγουν χρυσό.
Και όλοι απέτυχαν», συνέχισε ο ίδιος αν και σημείωσε ότι μερικοί αλχημιστές παρήγαγαν άλλες χρήσιμες χημικές ουσίες κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για το πολύτιμο μέταλλο.
«Αλλά οι κεντρικές τράπεζες απλά ανακατεύουν το νερό -με άλλα λόγια τα χαρτονομίσματα- και τα αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι θετικά σε μακροπρόθεσμη βάση» επεσήμανε ο ίδιος.
Ο Faber επεσήμανε ότι από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, οι άνθρωποι πίστευαν ότι πληθωρισμός ήταν «παντοτινός», αλλά τώρα οι ίδιες οι κεντρικές τράπεζες που είχαν καταπολεμήσει τον πληθωρισμό τώρα προσπαθούν να καταπολεμήσουν τον αποπληθωρισμό.
Αυτός ο αγώνας ήταν ένα λάθος, είπε, υποστηρίζοντας ότι σε ολόκληρη την Ασία, οι αυξήσεις των τιμών υπερβαίνουν τα κέρδη εισοδήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης