Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομία και πρόσφυγες στο Calais

Γαλλία: Συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομία και πρόσφυγες στο Calais
Στο Calais βρίσκονταν μέχρι πρότινος χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από την Αφρική
Συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων – μεταναστών και των εγχώριων δυνάμεων ασφαλείας σημειώθηκαν σήμερα 21/9 στο Calais της Γαλλίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Μάλιστα, μία προσπάθεια να απωθήσει τους μετανάστες που προσπαθούσαν να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του πόλης, η οποία χρησιμοποιείται ως πέρασμα προς τη Βρετανία, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.
Υπενθυμίζεται πως η Βρετανία αποφάσισε να υψώσει τείχος στα σύνορα με τη Γαλλία, λίγο πιο μακριά από το σημείο των σημερινών επεισοδίων, προκειμένου να ανακόψει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τα εδάφη της.
Στο Calais βρίσκονταν μέχρι πρότινος χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από την Αφρική, ωστόσο ο αριθμός τους τώρα είναι μικρότερος, καθώς οι γαλλικές Αρχές έχουν κατεδαφίσει μέρος του καταυλισμού.
Το τσιμεντένιο τείχος, ύψους τεσσάρων μέτρων, αποτελεί μέρος πακέτου μέτρων 20 εκατ. μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας και θα κοστίσει περίπου 2,3 εκατ. ευρώ.
Στο δρόμο διπλής κυκλοφορίας που οδηγεί στην Σήραγγα της Μάγχη υπάρχει ήδη φράκτης και αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, κάτι που όμως δεν είναι αρκετό για να σταματήσει όσους προσπαθούν να επιβιβαστούν λαθραία σε φορτηγά με προορισμό τη Βρετανία.
Ορισμένες φορές μάλιστα οι μετανάστες έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα και πέτρες ή κορμούς δέντρων για να ανακόψουν την κυκλοφορία και να επιβιβαστούν σε φορτηγά.
Το τείχος έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις τόσο των ΜΚΟ και των ντόπιων κατοίκων, όσο και της Ένωσης Μεταφορών της Βρετανίας, η οποία θεωρεί το θεωρεί ως κατασπατάληση χρημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης