Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan ζητά από τη διεθνή κοινότητα μέτρα κατά του Gulen και επίλυση του Συριακού

Ο Erdogan ζητά από τη διεθνή κοινότητα μέτρα κατά του Gulen και επίλυση του Συριακού
Ο Erdogan τόνισε πως το πραξικόπημα στην Τουρκία στόχευε τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο
Τη λήψη μέτρων ενάντια στο τρομοκρατικό δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Fethullah Gulen απαίτησε από τη διεθνή κοινότητα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
«Θα ήθελα να καλέσω όλους τους φίλους μας να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση του Fethullah στις χώρες τους για το μέλλον των ίδιων των λαών τους και για την ίδια τους την ασφάλεια», ανέφερε συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).
Ο Erdogan, ο οποίος κατηγορεί τον Gulen ως υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 16ης Ιουλίου, τόνισε πως το πραξικόπημα στην Τουρκία στόχευε τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε και στην κρίση στη Συρία, απευθύνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα για άμεση εξεύρεση πολιτικής λύσης.
«Η εισβολή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία στις αρχές Σεπτεμβρίου οδήγησε στην εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας σε μια περιοχή όπου είχε επικρατήσει η απελπισία», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ κατέστησε σαφές πως η Άγκυρα σέβεται την εδαφική κυριαρχία της Συρίας.
Τέλος, ο Erdogan άσκησε κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, όπως είπε, δεν τηρεί τις υποσχέσεις της σχετικά με την πορεία ένταξης της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης