Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: Δεν υπάρχει νικητής στον πόλεμο της Συρίας – Πρέπει να επιδιωχθεί διπλωματική λύση

Obama: Δεν υπάρχει νικητής στον πόλεμο της Συρίας – Πρέπει να επιδιωχθεί διπλωματική λύση
«Η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, και το διεθνές δίκαιο παραμένουν το θεμέλιο για την ανθρώπινη πρόοδο σε αυτόν τον αιώνα» 
Στη Συρία δεν υπάρχει κάποια στρατιωτική δύναμη που να μπορέσει να κερδίσει ολοκληρωτικά τον πόλεμο, υποστήριξε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Barack Obama, τονίζοντας πως πρέπει να επιδιωχθεί άμεσα μία διπλωματικής λύση.
Μιλώντας στην 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο πλανητάρχης φάνηκε ενωτικός, κάνοντας εκτενή αναφορά στις δημοκρατικές αξίες αλλά και την αποφυγή της διεύρυνσης των ανισοτήτων.
«Μπορούμε να επιλέξουμε ένα καλύτερο μοντέλο συνεργασίας και ολοκλήρωσης, ή να υποχωρήσουμε σε έναν κόσμο με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και τελικά σε συγκρούσεις.
Η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, και το διεθνές δίκαιο παραμένουν το σταθερότερο θεμέλιο για την ανθρώπινη πρόοδο σε αυτόν τον αιώνα», ανέφερε ο Δημοκρατικός Πρόεδρος, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως «υπάρχει μια αίσθηση αδικίας στους πολίτες που υπονομεύει την πίστη στο σύστημα».
Στη συνέχεια της ομιλίας του, η οποία θα είναι η τελευταία του στη Συνέλευση του ΟΗΕ καθώς τον Ιανουάριο του 2017 λήγει η πολιτική του καριέρα, ο κ.Obama υποστήριξε επίσης πως οι ΗΠΑ είναι μία «σπάνια υπερδύναμη», καθώς «είναι πρόθυμη να σκεφτεί πέρα από το στενό ατομικό της συμφέρον».
Ο πλανητάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο παλαιστινιακό ζήτημα, απευθύνοντας κάλεσμα σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ να κατεβάσουν τους τόνους και να βρουν λύση.
Τέλος, κατέκρινε για ακόμα μια φορά τις ακραίες απόψεις του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου αντικαταστάτη του, Donald Trump, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης