Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία διαθέτει 7 χιλ. ανεμογεννήτριες - Παράγει το 25% του ηλεκτρισμού της από ΑΠΕ

Η Βρετανία διαθέτει 7 χιλ. ανεμογεννήτριες - Παράγει το 25% του ηλεκτρισμού της από ΑΠΕ
Η αποδοτικότητα των βρετανικών ανεμογεννητριών που βρίσκονται στην ξηρά (onshore) είναι χαμηλότερη των αντίστοιχων που βρίσκονται σε υπεράκτιες τοποθεσίες στη θάλασσα (27,3% έναντι 36,9%, αντίστοιχα)
Σχεδόν 7 χιλιάδες ανεμογεννήτριες συνολικής δυναμικότητας άνω των 14 GW έχει εγκαταστήσει ήδη το Ηνωμένο Βασίλειο, που μεταξύ άλλων διατηρεί τον μεγαλύτερο αριθμό υπεράκτιων ανεμογεννητριών στον κόσμο.
Η Βρετανία συνεχίζει να δεσμεύεται από τον στόχο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που είχε συμφωνηθεί στην Ε.Ε. το 2009 για την παραγωγή ηλεκτρισμού σε ποσοστό τουλάχιστον 30% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2020.
Σύμφωνα με το έγκυρο βρετανικό περιοδικό Economist, η χώρα το 2015 ήδη παρήγαγε το 25% του συνολικού ηλεκτρισμού της από ένα πλούσιο μείγμα ανανεώσιμων πηγών, όπως η αιολική, η ηλιακή και η παλιρροϊκή ενέργεια, η ενέργεια των κυμάτων, αλλά και η παραγωγή από ηλεκτρικούς σταθμούς βιομάζας.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι η αποδοτικότητα των βρετανικών ανεμογεννητριών που βρίσκονται στην ξηρά (onshore) είναι χαμηλότερη των αντίστοιχων που βρίσκονται σε υπεράκτιες τοποθεσίες στη θάλασσα (27,3% έναντι 36,9%, αντίστοιχα).
Ο Economist επικαλείται εκτιμήσεις της εταιρείας μελετών RenewableUK, σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2020 η Βρετανία θα παράγει το 10% των αναγκών της σε ηλεκτρισμό από αιολική ενέργεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης