Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Απαραίτητες οι χερσαίες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Απαραίτητες οι χερσαίες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι πολλές χώρες αρνούνται να στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις ώστε να βοηθήσουν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους
Στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους δεν πρόκειται να είναι αρκετά αποτελεσματική χωρίς χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις, αναφέρθηκε χθες (20/9) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των τρομοκρατών.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Cavusoglu, «αυτό είναι το θέμα συζήτησης σε κάθε συνάντησή μας, ότι δηλαδή χωρίς χερσαία επιχείρηση δε μπορούμε να κερδίσουμε αυτή την αιμοδιψή τρομοκρατική οργάνωση», αφήνοντας με αυτό τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο περεταίρω δράσης του τουρκικού στρατού σε συριακά εδάφη.
Παράλληλα, τόνισε ότι όπως η Τουρκία βοηθάει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην αντιμετώπιση του κοινού τους εχθρού, του Ισλαμικού Κράτους, έτσι και οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού θα πρέπει να επικεντρωθούν στην περεταίρω συνεργασία με τις υπόλοιπες δυνάμεις, καθώς κοινός στόχος όλων είναι οι τζιχαντιστές.
Αναφορικά με την επιχείρηση της Τουρκίας στην πόλη Τζαραμπλούς, κατά την οποία ισοπέδωσε τους τζιχαντιστές στην περιοχή, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η εν λόγω επιχείρηση παρείχε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στη διεθνή κοινότητα ότι δεν είναι δύσκολο να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος.
«Είμαστε 65 χώρες στο συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους και οι τζιχαντιστές είναι ενδεχομένως μόνο 30.000», υπογράμμισε ο Cavusoglu, ο οποίος ωστόσο σημείωσε παράλληλα ότι πολλές χώρες αρνούνται να στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις ώστε να βοηθήσουν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.
«Γιατί να πολεμάει μόνο η Τουρκία;», αναρωτήθηκε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ο κοινός εχθρός, πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί».
Επιπλέον, ο Cavusoglu αναφέρθηκε και στην κατάπαυση πυρός της προηγούμενης εβδομάδας, τονίζοντας ότι κάθε φορά σημειώνονται αρκετές παραβιάσεις από όλες τις πλευρές, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζεται επαρκώς ο βασικός στόχος, που δεν είναι άλλος από το Ισλαμικό Κράτος και τις τρομοκρατικές οργανώσεις στο σύνολό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης