Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin αναβιώνει την περιβόητη KGB δημιουργώντας υπερ-υπουργείο εθνικής ασφάλειας

Ο Putin αναβιώνει την περιβόητη KGB δημιουργώντας υπερ-υπουργείο εθνικής ασφάλειας
Τα αρχικά MGB δεν θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά στη Ρωσία σε υπηρεσίες ασφαλείας, καθώς ο μηχανισμός εθνικής ασφάλειας που λειτούργησε επί οκταετία υπό τη σκληρή ηγεσία του Ιωσήφ Στάλιν είχε ακριβώς το ίδιο όνομα
Ριζική αναδιάρθρωση της δομής των ρωσικών δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας με στόχο τη βέλτιστη λειτουργία τους, η οποία θα οδηγήσει στην αναβίωση της περιβόητης μυστικής αστυνομίας KGB της σοβιετικής εποχής, ετοιμάζει ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδος The Telegraph που επικαλείται τη ρωσική εφημερίδα Kommersant, η Ρωσία πρόκειται να δημιουργήσει υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας με τα αρχικά MGB, το οποίο θα περιλαμβάνει τη σημερινή Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας FSS, τις μυστικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας και τις υπηρεσίες εθνικής (εσωτερικής) ασφάλειας.
Στο νέο υπουργείο θα δοθούν καθολικές εξουσίες που κάποτε διέθετε μόνον η KGB, το οποίο πρόκειται μεταξύ άλλων να επιβλέπει τη νομική δίωξη σφοδρών επικριτών του Κρεμλίνου, ένα καθήκον που σήμερα υπηρετεί η ρωσική Επιτροπή Ερευνών.
Σύμφωνα με την Telegraph, το υπουργείο MGB αναμένεται να βρίσκεται σε λειτουργία πριν τη διεξαγωγή των ρωσικών προεδρικών εκλογών του 2018, στις οποίες είναι αρκετά πιθανό ο Putin να εκλεγεί για τέταρτη θητεία (μέχρι το 2024).
Ως γνωστόν, ο ίδιος ο Putin έχει υπηρετήσει ως πράκτορας της KGB στη σοβιετική Ανατολική Γερμανία, ενώ μεταξύ άλλων ήταν επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας FSB μεταξύ Ιουλίου 1998 και Αυγούστου 1999, πριν την ανάληψη καθηκόντων πρωθυπουργού.
Τα αρχικά MGB δεν θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά στη Ρωσία σε υπηρεσίες ασφαλείας, καθώς ο μηχανισμός εθνικής ασφάλειας που λειτούργησε επί οκταετία υπό τη σκληρή ηγεσία του Ιωσήφ Στάλιν είχε ακριβώς το ίδιο όνομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης