Τελευταία Νέα
Διεθνή

Assad: «Ξεδιάντροπη επιθετική ενέργεια» η επίθεση των ΗΠΑ κατά του συριακού στρατού

Assad: «Ξεδιάντροπη επιθετική ενέργεια» η επίθεση των ΗΠΑ κατά του συριακού στρατού
Σύμφωνα με δηλώσεις του Assad σε συριακά ΜΜΕ, η επίθεση κατά του συριακού στρατού «καταδεικνύει την αύξηση της υποστήριξης των τρομοκρατών από χώρες που αντιτίθενται στη Συρία»
«Ξεδιάντροπη επιθετική ενέργεια» χαρακτήρισε ο Σύρος πρόεδρος, Bashar al-Assad, την «κατά λάθος» αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον θέσεων του συριακού στρατού κοντά στο Deir al-Zor προχθές Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 - εν μέσω, μάλιστα, υποτιθέμενης κατάπαυσης πυρός - προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 80 Σύρων στρατιωτών και τον τραυματισμό 100 ακόμα.
Οι στρατιωτικές αρχές των ΗΠΑ αναγνώρισαν πως πραγματοποίησαν «κατά λάθος» επίθεση κατά των δυνάμεων του Assad - «πιστεύοντας ότι η επίθεση ήταν κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους» - εκφράζοντας λύπη για το γεγονός.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Assad σε συριακά ΜΜΕ, η επίθεση κατά του συριακού στρατού «καταδεικνύει την αύξηση της υποστήριξης των τρομοκρατών από χώρες που αντιτίθενται στη Συρία».
Η αμερικανική επίθεση κατά θέσεων του Assad προκάλεσε ένταση στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας - βασικού συμμάχου του Assad - και των ΗΠΑ, οι οποίες στο ζήτημα της Συρίας την τελευταία περίοδο είχαν δείξει διάθεση για προσέγγιση και περισσότερη συνεργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης