Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στις ΗΠΑ - Καταζητείται ύποπτος για την έκρηξη στη Νέα Υόρκη

Συναγερμός στις ΗΠΑ - Καταζητείται ύποπτος για την έκρηξη στη Νέα Υόρκη
Tο FBI επιβεβαίωσε σήμερα ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν μέσα σε ύποπτο σακίδιο που εντοπίστηκε χθες βράδυ στην πόλη Ελίζαμπεθ, στο Νιού Τζέρσεϊ
Στην αναζήτηση ενός 28χρονου ως ύποπτου για την έκρηξη στο Chelsea της Νέας Υόρκης, βρίσκεται η αστυνομία της πόλης.
Πρόκειται για τον Ahmad Khan Rahami.
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, δήλωσε ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που εντοπίστηκαν το Σαββατοκύριακο, έχουν ομοιότητες μεταξύ τους, όπως μεταδίδει το CNN, τονίζοντας ότι ενδεχομένως να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των περιστατικών.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. 

O 28χρονος ύποπτος


Εν τω μεταξύ, το FBI επιβεβαίωσε σήμερα ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν μέσα σε ύποπτο σακίδιο που εντοπίστηκε χθες βράδυ στην πόλη Ελίζαμπεθ, στο Νιού Τζέρσεϊ, και ότι η εξουδετέρωση ενός από τους μηχανισμούς πραγματοποιήθηκε με την πυροδότησή του χωρίς να προκληθούν θύματα.
"Υπήρχε ένα ύποπτο πακέτο που περιείχε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς χθες βράδυ στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ελίζαμπεθ, στο Νιού Τζέρσεϊ", ανακοίνωσε το FBI σε μήνυμά του στο Twitter.
Πυροτεχνουργοί από το FBI, το Γιούνιον Κάουντι και το Νιού Τζέρσεϊ μετείχαν στην επιχείρηση πυροδότησης εκρηκτικού μηχανισμού, ενός από τους πολλούς που εντοπίστηκαν στο σημείο, διευκρίνισε.
Υπενθυμίζεται ότι πέντε πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση χθες Κυριακή στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Τσέλσι.
Οι συλλήψεις αυτές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ενώ η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αρχίζει σήμερα την ετήσια σύνοδό της, αναφέρθηκαν από πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει και παρέπεμψε στο FBI, την ομοσπονδιακή αστυνομία, η οποία δεν επιβεβαίωσε ότι έγιναν οι συλλήψεις αυτές.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν μέσα σε όχημα που κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο νότια της Νέας Υόρκης.
Οι ερευνητές αναζητούν αυτούς που βρίσκονται πίσω από την έκρηξη του μηχανισμού νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στη συνοικία του Τσέλσι στη Νέα Υόρκη, η οποία προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό 29 πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης