Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμες συναντήσεις Αναστασιάδη για το Κυπριακό στον ΟΗΕ - Συνάντηση με Hollande, Moon και Biden

Κρίσιμες συναντήσεις Αναστασιάδη για το Κυπριακό στον ΟΗΕ - Συνάντηση με Hollande, Moon και Biden
Ο Κύπριος πρόεδρος θα ενημερώσει για τις κυπριακές θέσεις επί των «ανοιχτών» θεμάτων και θα ζητήσει την ενεργότερη εμπλοκή του ΟΗΕ
Κρίσιμες συναντήσεις για το μέλλον του Κυπριακού ζητήματος θα έχει στο πλαίσιο των εργασιών της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης.
Σήμερα, (18/9) ο κύπριος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki Moon, στον οποίο θα παράσχει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων
Παράλληλα, θα του εξηγήσει το σκεπτικό των κυπριακών θέσεων επί των «ανοιχτών» θεμάτων και θα ζητήσει την ενεργότερη εμπλοκή του ίδιου στις συνομιλίες.
Αύριο, ο πρόεδρος της Κύπρου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Abdel Fatah al Sisi, και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχει επαφές με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, και με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Wuang Ji.
Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, θα έχει σημαντικές επαφές και με οικονομικούς παράγοντες, όπως τον αντιπρόεδρο της Τράπεζας Κύπρου, Wilbor Rosh, τον πρόεδρο της Exxon Mobile, Rex Tilerson, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Libra Group, Γεώργιο Λογοθέτη.
Παράλληλα, θα δώσει το "παρών" σε εκδήλωση της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής, θα έχει επαφές με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών, ενώ θα συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Δημήτριο.
Σημειώνεται ότι στις 27 Σεπτεμβρίου, ο κ. Αναστασιάδης θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, προκειμένου να συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Theresa May, ενώ την επόμενη ημέρα θα βρεθεί στο Παρίσι για συζητήσεις με τον πρόεδρο της Γαλλίας, F. Hollande.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης