Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Τραγικό τέλος στους παραολυμπιακούς αγώνες για Ιρανό ποδηλάτη

Le Monde: Τραγικό τέλος στους παραολυμπιακούς αγώνες για Ιρανό ποδηλάτη
O αθλητής έπεσε από το ποδήλατό του, χτύπησε στο κεφάλι και υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο
Μία μέρα πριν την ολοκλήρωσή τους οι παραολυμπιακοί αγώνες σημαδεύτηκαν από τον θάνατο ενός Ιρανού ποδηλάτη το απόγευμα του Σαββάτου 17/9, όπως γράφει η Le Monde.
Πρόκειται για τον Βahman Golbarnezhad 48 ετών, που έχασε τη ζωή του μετά από ένα ατύχημα που είχε στην κούρσα των ανδρών και στην κατηγορία ανάπηρων C4-5 για ελαφρές σωματικές και ψυχικές διαταραχές.
Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή ο Bahman Golbarnezhad είχε ένα ατύχημα στις 16:40 ώρα Γαλλίας (17:40 ώρα Ελλάδας) σε μία ορεινή περιοχή στο κατέβασμα Grumari, μία παραθαλάσσια συνοικία στα ανατολικά του Ρίο.
"Δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επιτόπου, αλλά κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέληξε λίγο αργότερα κατά τη νοσηλεία του" διευκρίνισε η Επιτροπή Παραολυμπιακών Αγώνων σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ποδηλάτης έχασε τον έλεγχο και το κεφάλι του χτύπησε στο έδαφος.
Οι ποδηλάτες αναπτύσσουν ταχύτητες ακόμα και 65 χιλιομέτρων την ώρα σε αυτή την απαιτητική κατηφόρα του Grumari και ήδη έχει αρχίσει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.
Το αφεντικό της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Philip Craven εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους συναθλητές του εκλιπόντος, αλλά και στην ιρανική αποστολή.
"Για ένα πολύ άσχημο νέο για το άθλημα και τους αγώνες" δήλωσε και ο πρόεδρος του Ρίο 2016 Carlos Nuzman.
Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης των παραολυμπιακών αγώνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του άτυχου ποδηλάτη.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, η ιρανική σημαία στο παραολυμπιακό χωριό, που φιλοξενεί 4.300 αθλητές, κυματίζει μεσίστια.
Το ίδιο θα συμβεί και κατά τη διάρκεια του τελικού αγώνα στο βόλεϊ καθιστών ανάμεσα στη Βοσνία και το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης