Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Η αστυνομία στο Μανχάταν ανακάλυψε και δεύτερο ύποπτο μηχανισμό, που δεν εξερράγη

Sky News: Η αστυνομία στο Μανχάταν ανακάλυψε και δεύτερο ύποπτο μηχανισμό, που δεν εξερράγη
Τον εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί με τη βοήθεια ειδικού για την περίσταση τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ
Η αστυνομία χρησιμοποιώντας ειδικά σκυλιά σε εκρητικά ανακάλυψε και δεύτερη ύποπτη συσκευή στη γειτονιά Chelsea του Μανχάταν όπου τα ξημερώματα της Κυριακής 18/9 τραυματίστηκαν 29 άτομα, όπως αναφέρει το Sky News.
Όσο για τη χύτρα ταχύτητας που ήταν συνδεδεμένη με ένα κινητό ήταν τοποθετημένη σε μία πλαστική σακούλα μέσα σε έναν κάδο.
Σύμφωνα με το CNN βρέθηκε κι ένα κομμάτι χαρτί που έγραφε κάτι, δίπλα της.
Αργότερα αφαιρέθηκε από ομάδα πυροτεχνουργών, που χρησιμοποίησαν ρομπότ με τηλεχειρισμό, ειδικό για την περίσταση.
Τέτοιες χύτρες ταχύτητας γεμάτες με εκρηκτικά είχαν χρησιμοποιηθεί και στις επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, όταν είχαν σκοτωθεί 3 άτομα και είχαν τραυματιστεί 260.
Ο συναγερμός είχε σημάνει νωρίτερα, όταν είχε γίνει έκρηξη στο Νιου Τζέρσεϊ με πυροσωλήνες και στη Νέα Υόρκη λίγες ώρες πριν την 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι σε επιφυλακή.
Οι αρχικές έρευνες έδειξαν ότι η έκρηξη στη γειτονιά Chelsea, που ήταν εκκωφαντική έγινε μέσα σε έναν κάδο με οικοδομικά υλικά και εργαλεία.
Παράθυρα έσπασαν και θραύσματα εκτοξεύτηκαν σε όλη την περιοχή, ενώ μία κοπέλα είπε ότι έπεσαν κάδρα στο σπίτι της και οι πυροσβέστες τους έλεγαν να μείνουν μέσα.
Για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε και η εφαρμογή ασφαλείας του Facebook στη Νέα Υόρκη, που δείχνει στον κόσμο αν οι συγγενείς και οι φίλοι του είναι καλά.
Από τους τραυματίες οι 24 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και ένα άτομο είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης de Blasio μίλησε για εσκεμμένη ενέργεια, αλλά δεν τη συνέδεσε με την τρομοκρατία, ο Obama και η Clinton δήλωσαν ενήμεροι της κατάστασης και ο Trump κάλεσε τους Αμερικάνους να γίνουν πιο σκληροί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης