Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: "Προσωπική προσβολή" για τον Obama αν δεν ψηφίσουν οι μαύροι στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Bloomberg:
"Πηγαίνετε να ψηφίσετε" προέτρεψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους μαύρους ψηφοφόρους
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama υποστηρίζει ότι αν οι μαύροι ψηφοφόροι δεν προσέλθουν σε ικανοποιητικούς αριθμούς στις κάλπες και εκλεγεί ο Donald Trump, θα το θεωρήσει "προσωπική προσβολή", όπως αναφέρει το Bloomberg.
"Θα το θεωρήσω ως μία προσωπική προσβολή, μία προσβολή στην κληρονομιά μου, αν αυτή η κοινωνία καταθέσει τα όπλα" δήλωσε ο Obama το Σάββατο 17/9 σε ένα δείπνο του Ιδρύματος του Κογκρέσου για τους Μαύρους στην Ουάσινγκτον.
"Θέλετε να με αποχαιρετήσετε με έναν καλό τρόπο; Πηγαίνετε να ψηφίσετε" προέτρεψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους μαύρους ψηφοφόρους.
Σε κάποιες στιγμές ύψωνε και τη φωνή του στους πιστούς υποστηρικτές του για να εκλέξουν τη Hillary Clinton ως διάδοχό του.
Τα σχόλια του Obama έγιναν μία μέρα μετά την άγνοια του Τrump για το ότι ο νυν πρόεδρος γεννήθηκε στις ΗΠΑ.
Χωρίς να απολογηθεί ο υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικάνους απλά ακύρωσε τον εαυτό του, που υποστήριζε για χρόνια ότι ο Obama έχει γεννηθεί στην Κένυα.
Ο Obama δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και διακωμώδησε τον Trump κατά την ομιλία του ως επί το πλείστον σε μαύρο κοινό.
"Δεν ξέρω για εσάς παιδιά, αλλά εγώ είμαι ανακουφισμένος που το θέμα του τόπου γέννησής μου θεωρείται λήξαν.
Σε άλλες ειδήσεις, η γη είναι σφαρική, όχι επίπεδη".
Ο Obama στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι ο Trump στην προεκλογική του εκστρατεία προσπάθησε να προσελκύσει μαύρους ψηφοφόρους.
Ο Trump έχει επιχειρήσει τον τελευταίο μήνα να προσεγγίσει τους μαύρους ψηφοφόρους, συχνά περιγράφοντας τις ζωές τους με όρους αποκάλυψης.
Ισχυρίζεται επίσης ότι οι Δημοκρατικοί είναι υπεύθυνοι για τις δοκιμασίες στις κοινότητές τους.
Σε πρόσφατες προεκλογικές συγκεντρώσεις του, ο Trump είπε ότι οι μαύροι ζουν σε περιοχές που σπαράσσονται από το έγκλημα και δεν μπορούν να βγουν στον δρόμο χωρίς να κινδυνεύουν να πυροβοληθούν.
"Ζείτε στη φτώχεια, τα σχολεία σας δεν είναι καλά, δεν έχετε δουλειά, το 85% των νέων σας είναι άνεργο, τι έχετε να χάσετε;" είπε ο Trump στο Μίτσιγκαν.
Τα σχόλια του Obama ακολούθησαν μία ομιλία της Clinton, η οποία βραβεύτηκε από το Ίδρυμα του Κογκρέσου για τους Μαύρους και επιτέθηκε στην υποψηφιότητα το Trump χωρίς να τον κατονομάσει.
"Μπορεί να έχετε ακούσει τον αντίπαλο της Hillary να λέει ότι δεν υπήρχε ποτέ χειρότερη εποχή στην Αμερική για έναν μαύρο" ανέφερε ο Obama και πρόσθεσε ότι "έχει χάσει ολόκληρα μαθήματα για τη σκλαβιά, αλλά έχουμε ένα μουσείο για να το επισκεφτεί και να τον επιμορφώσουμε".
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Trump έχει μικρή υποστήριξη από τους μαύρους, που είχαν ψηφίσει τον Obama σε ποσοστά ρεκόρ.
Τα μέλη του Ιδρύματος του Κογκρέσου για τους Μαύρους έκαναν συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 16/9 όταν ο Trump είπε ότι "πιστεύω ότι ο Obama έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ" βάζοντας ένα τέλος σε όσα αμφιλεγόμενα υποστήριζε.
"O Donald Trump είναι ένας αηδιαστικός απατεώνας" ανέφερε ο Αντιπρόσωπος G.K. Butterfieldm, ένας Δημοκρατικός από τη Β. Καρολίνα και πρόεδρος του Ιδρύματος του Κογκρέσου για τους Μαύρους.
"Άρχισε τις ανοησίες του χρόνια πριν, όταν έλεγε ότι ο Obama δεν είναι Αμερικάνος πολίτης, χωρίς να έχει αποδείξεις για αυτό".
Η Clinton αναφέρθηκε επίσης στο συγκεκριμένο θέμα στην ομιλία της.
"Ξέρω ότι μιλάω όχι μόνο για τον καθένα σε αυτή την αίθουσα, αλλά για δεκάδες εκατομμύρια Αμερικάνων.
Κύριε πρόεδρε όχι μόνο γνωρίζουμε ότι είστε Αμερικάνος, αλλά είστε ένας μεγάλος Αμερικάνος.
Και μας κάνετε όλους περήφανους που είμαστε Αμερικάνοι".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης