Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 105 εκατ. ευρώ για φοροαποφυγή στην Apple από τις ιαπωνικές φορολογικές αρχές

Πρόστιμο 105 εκατ. ευρώ για φοροαποφυγή στην Apple από τις ιαπωνικές φορολογικές αρχές
Η νόμιμη μεγάλη φοροαποφυγή αποτελεί πρακτική την οποία όλες ανεξαιρέτως οι φορολογικές αρχές διεθνώς προάγουν όταν κερδίζουν και καταπολεμούν όταν χάνουν
Επιπλέον φόρους 12 δισ. γιέν (περίπου 105 εκατ. ευρώ) κλήθηκε να καταβάλλει στις ιαπωνικές φορολογικές αρχές η Apple Ιαπωνίας, καθώς κρίθηκε ότι απέφυγε την καταβολή ενός ειδικού φόρου σε μέρος των κερδών της, μειώνοντας τον πραγματικό τζίρο που πραγματοποιούσε ένα ιαπωνικό τμήμα του παγκόσμιου διαδικτυακού καταστήματός της με την ονομασία iTunes.
Η Apple δεν αμφισβήτησε την πράξη καταλογισμού επιπλέον φόρων και πλήρωσε ήδη το επίμαχο ποσό στην ιαπωνική φορολογική διοίκηση.
Σύμφωνα με το ιαπωνικό δίκτυο NHK, η περιφερειακή φορολογική διεύθυνση του Τόκιο καταλόγισε στην Apple, ότι δεν πλήρωνε έναν ειδικό φόρο παρακράτησης για μέρος των κερδών της που πραγματοποιούσε από συνδρομές Ιαπώνων καταναλωτών, τα οποία έστελνε στην Apple Ιρλανδίας για «αδειοδότηση λογισμικού».
Αν και σημαντικά μικρότερο του γιγαντιαίου προστίμου των 13 δισ. ευρώ που επέβαλε προ ημερών η Κομισιόν στην Apple με τη μορφή επιστροφής στην Ιρλανδία εξωφρενικών φορολογικών απαλλαγών ισοδύναμων με κρατική επιχορήγηση διακριτικής μεταχείρισης, το νέο πρόστιμο της Apple από τις ιαπωνικές αρχές αναδεικνύει την παγκοσμιότητα της νόμιμης μεγάλης φοροαποφυγής, την οποία όλες ανεξαιρέτως οι φορολογικές αρχές διεθνώς προάγουν όταν κερδίζουν και καταπολεμούν όταν χάνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης