Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Στα παράλια της Λιβύης 235.000 μετανάστες ετοιμάζονται να περάσουν στην Ιταλία

ΟΗΕ: Στα παράλια της Λιβύης 235.000 μετανάστες ετοιμάζονται να περάσουν στην Ιταλία
«Η ενίσχυση της ασφάλειας είναι το σημαντικότερο ζήτημα αυτήν τη στιγμή»
Τουλάχιστον 235.000 πρόσφυγες και μετανάστες στα παράλια της Λιβύης περιμένουν την ευκαιρία να περάσουν στην Ιταλία, υποστηρίζει ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στην αφρικανική χώρα, Martin Kobler.
«Στους καταλόγους μας, είναι εγγεγραμμένοι 235.000 μετανάστες που το μόνο που περιμένουν είναι να τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία για να φύγουν για την Ιταλία και θα το κάνουν.
Η ενίσχυση της ασφάλειας είναι το σημαντικότερο ζήτημα αυτήν τη στιγμή.
Εάν έχουμε έναν ισχυρό και ενωμένο στρατό, που δεν έχει κατακερματιστεί, τότε οι κίνδυνοι της τρομοκρατίας και της διαχείρισης των ανθρώπινων όντων θα τερματιστούν», δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa» ο αξιωματούχος του Οργανισμού, ενώ πρόσθεσε, σχετικά με την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη:
«Οι στρατιωτικές εντάσεις (μεταξύ των δύο κυβερνήσεων της χώρας) υφίστανται, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε.
Η Λιβύη έχει εντούτοις ανάγκη από τον διάλογο, την σταθερότητα και την ενότητα.
Ήλθα σε επικοινωνία με τον στρατηγό Haftar και είμαι έτοιμος να συναντηθώ μαζί του προκειμένου να βρούμε μια μόνιμη λύση που θα οδηγήσει στο να συσταθεί ένας ενιαίος στρατός ώστε να πολεμήσουμε όλοι μαζί την τρομοκρατία και να προστατεύσουμε το πετρέλαιο.
Το πετρέλαιο ανήκει σε όλους τους Λίβυους, όχι σε μια μερίδα εξ αυτών».
Σημειώνεται πως από τις αρχές του 2016 έχουν φτάσει στην Ιταλία μέσω της μεσογειακής οδού πάνω από 128.000 άνθρωποι από την Αφρική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης